1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Simon

Maak kennis met Simon.

Slager-vleeswarenfabrikant

Brussel

Als voormalig bedrijfsjurist is Simon even gepassioneerd als interessant. Gedreven door verantwoorde consumptie, hij is begonnen met zijn revolutionaire concept "van slagerij naar vleeswaren" waar vleeswaren lokaal worden aangeboden. 

Simon heeft nu zijn eigen slagerij waar hij blijft met verschillende recepten voor worsten, bloedworsten en terrines te experimenteren. De smaken veranderen met de seizoenen maar "de traditie blijft bestaan!" zoals hij terecht zegt. 

Voordat hij worst begon te maken, creëerde hij de Boudin Rooms: een concept waarbij hij feesten filmde die op het web werden uitgezonden, op geheime locaties, met 4 uur lang dj-sets en waarbij een demonstratie van Luikse bloedworst maken werd gehouden! 

Het moet gezegd worden dat bloedworst en Simon een groot liefdesverhaal zijn! Zijn recept voor Luikse bloedworst werd in 2018 bekroond met een bronzen medaille door de confrérie des Mangons! Deze beroemde bloedworst bevat zeer fleurige marjolein, gecombineerd met fijngehakte sjalotten en een selectie van verse kruiden. 

Simon is menselijk, creatief en genereus; hij werkt uitsluitend met vlees van Belgische afkomst en met gehandicapt personeel voor wie hij een warme en aangepaste werkomgeving weet te creëren. 

Aan de hand van zijn workshops brengt hij een sterke sociale boodschap over, evenals zijn passie!