Upcycle uw kleding met Japanse reparatie-technieken

Amsterdam, Centrum

Upcycle uw kleding met Japanse reparatie-technieken met Annelies, restaurator2u initiatie met Annelies

Kennis van naaien en upcyclen

Uw geupcyclede kleding

79 €  / persoon

Verloop van de workshop

Maak kennis met Annelies, een modeontwerpster en herstelkunstenares die Japanse invloeden en technieken gebruikt. Zij heet u van harte welkom op haar workshops om haar unieke knowhow met u te delen!

De schoonheid van imperfectie is volgens de Japanse filosofie WabiSabi het uitgangspunt.

Tijdens de workshop maakt u kennis met deze Japanse technieken, maar ook met cross-overs gebaseerd op oude Nederlandse ambachten.

Daarnaast toont Annelies u de gereedschappen en technieken die in de traditioneel bloeiende ambachtelijke cultuur van Oost-Europa worden gebruikt.

In deze workshop herstelt u de stof van het kledingstuk die kapot is gegaan door slijtage of is aangevreten door motten. Dus GEEN losse naden, afgebroken knopen of kapotte ritsen.

Er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke materialen zoals wol, zijde en katoen.

In deze workshop leert u alles over de verschillende technieken, hun voordelen, en natuurlijk hoe u ze kunt gebruiken.

Hoe werkt het?

- U brengt het kledingstuk dat u wilt opknappen. Het is geen probleem als u er geen bij de hand heeft. Bij de workshop hebben ze de nodige spullen!

- Naald en draad, reparatiemateriaal en gereedschap zijn beschikbaar.

- Alles wordt met de hand gedaan.

U kunt op elk niveau beginnen en het is sowieso leuk om te herstellen! Zij zijn dol op imperfecties!

Eenmaal klaar gaat u naar huis met uw unieke creatie!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 6 pers.


2u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Annelies N.

Na haar opleiding aan het gerenommeerde ArtEZ in Arnhem ging Annelies aan de slag in de modebranche als fashion designer en al snel daarna maakte ze workwear voor ambachtslieden om hun vaardigheden te tonen.

In december 2020 is zij gestart met reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar doel: objecten restaureren om ze een meerwaarde en een tweede leven te geven!

Daarnaast vindt ze het belangrijk om kennis en vakmanschap door te geven en mensen bewust te maken van het feit dat elk modeartikel dat we kopen uren werk inhoudt. Deze uren zijn vaak het duurste deel van het proces. Bovendien zijn zij de bron van de meeste CO2-uitstoot, aangezien de lagelonenlanden nog ver van het Westen verwijderd zijn.

In haar workshops werkt Annelies alleen met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige materialen die duurzaam en steeds herstelbaar zijn. Ze gebruikt dagelijks gerecycleerde materialen, waarmee ze aan geüpcyclede kunstcreaties kan werken.

De Japanse techniek van Kintsugi die zij in haar werkplaatsen gebruikt, bestaat uit het repareren van gebroken aardewerk en porselein met goudlijm. Maar volgens Annelies zijn er andere manieren om waarde toe te voegen aan een object door het te repareren, met behulp van een beetje creativiteit, ervaring en vaardigheid!

Dat is de filosofie van deze workshops, waarin u verschillende technieken leert die van toepassing zijn op verschillende materialen en voorwerpen (voornamelijk textiel en keramiek).

Een ander belangrijk onderdeel van de filosofie is de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens. Met dit principe in gedachten gebeurt het vaak dat het resultaat van zo'n reparatiesessie veel mooier is dan het oorspronkelijke object.

Annelies herstelt dus niet alleen, maar ontwikkelt ook concepten om wat kapot of vastgelopen is nieuw leven in te blazen en oplossingen te vinden.

Vanaf nu bent u welkom bij de workshops waar Annelies graag haar unieke kennis met u deelt!Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...