1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Upcycle je kleding met Japanse reparatie technieken

2 uur op avontuur met Annelies

Kennis van naaien en upcyclen

Je geupcyclede kleding

€ 79,00

per persoon

De workshop in detail

 • 2u
 • 2 tot 6 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Duik samen met Annelies, een bevlogen modeontwerpster en herstelkunstenares, in de betoverende wereld van creatief herstel! Annelies verwelkomt je met open armen in haar workshops om haar fascinerende mix van Japanse technieken en traditionele ambachten te delen.

  Bij Annelies staat de Japanse filosofie WabiSabi, die de schoonheid van imperfectie viert, centraal. Tijdens de workshop ontdek je niet alleen deze Japanse technieken, maar ook boeiende cross-overs met oude Nederlandse ambachten en Oost-Europese tradities.

  De focus ligt op het herstellen van stoffen die zijn aangetast door slijtage of motten - denk aan unieke reparaties, geen standaard naaiwerk zoals losse naden of kapotte ritsen. Je werkt uitsluitend met natuurlijke materialen zoals wol, zijde en katoen, terwijl je leert over de diversiteit en voordelen van verschillende hersteltechnieken.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  - Breng een kledingstuk mee dat je wilt opknappen. Geen zorgen als je niets hebt; in de workshop is alles voorhanden.

  - Naald, draad, reparatiemateriaal en gereedschap zijn beschikbaar gesteld.

  - Alles wordt met de hand gedaan, waardoor je een persoonlijke touch geeft aan elk herstel.

  Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, Annelies' workshop is een plezierige en leerzame ervaring voor iedereen. We omarmen imperfecties en leren je hoe je deze kunt transformeren in iets unieks en moois. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een uniek hersteld kledingstuk. Laat je inspireren door Annelies en ontdek de voldoening van creatief herstel!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Praktische informatie

  U brengt uw eigen kleding mee die u wilt opknappen. De naald, het garen, de reparatiematerialen en het gereedschap worden u ter beschikking gesteld tijdens de workshop.

  Wecandoo - Ontmoet Annelies N.

  Ontmoet Annelies N.

  Restaurateur

  Ontdek de wereld van duurzame mode en reparatie met Annelies, een modeontwerpster opgeleid aan ArtEZ in Arnhem. Na haar start in de modebranche, richtte Annelies zich op het maken van workwear voor ambachtslieden en lanceerde ze in december 2020 reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar missie: objecten een nieuw leven en extra waarde geven door restauratie.

  Annelies benadrukt het belang van bewustzijn over de arbeid en de milieueffecten die achter elk modeartikel schuilgaan. Ze gebruikt in haar workshops hoogwaardige, duurzame en herstelbare materialen, vaak gerecycled, voor haar geüpcyclede kunstcreaties.

  Haar focus ligt op de Japanse Kintsugi-techniek, waarbij gebroken aardewerk met goudlijm wordt gerepareerd, maar ze experimenteert ook met andere creatieve reparatiemethoden. Deze workshops draaien om het leren van diverse technieken voor verschillende materialen, met name textiel en keramiek, en omarmen de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens.

  Bij Annelies leer je niet alleen repareren, maar ook hoe je vastgelopen of kapotte objecten nieuw leven inblaast met creativiteit en vindingrijkheid.

  Neem deel aan haar workshops en deel in Annelies' unieke kennis en passie voor duurzaam herstel!

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 79,00

  per persoon

  Aanbod