1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Aardewerk & keramiek

Ontdek Kintsugi en repareer keramiek op Japanse wijze

2 uur op ontdekking met met Annelies

Kennis van Kintsugi

Je eigen gerepareerde bord of kom

€ 69,00

per persoon

De workshop in detail

 • 2u
 • 2 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Stap binnen in Annelies' artistieke wereld en ontdek de schoonheid van imperfectie met de Japanse Kintsugi techniek!

  In onze workshop duik je in de fascinerende wereld van Kintsugi, een kunstvorm die gebroken keramiek herstelt en viert. Je leert hoe deze techniek - daterend uit de 15e eeuw - breuken in aardewerk met bladgoud accentueert, waardoor ze unieke schoonheid krijgen. Dit sluit naadloos aan bij hedendaagse trends zoals imperfect design, ecologie en vakmanschap.

  De filosofie van WabiSabi, die imperfectie omarmt, staat centraal in onze workshop. Na een korte inleiding en ontspanningsoefening breek je zelf een bord of kom. Vervolgens breng je de scherven met speciale gouden Kintsugi-lijm weer samen.

  Deze workshop is niet alleen een artistieke ontdekkingsreis, maar ook een moment van volledige concentratie en ontwikkeling van je motorische vaardigheden. Het is een oefening in loslaten en opnieuw beginnen, wat je helpt om dagelijkse problemen vanuit een ander perspectief te bekijken.

  Breng gerust een eigen beschadigd bord of kom mee, of kies er een uit die het waard is om getransformeerd te worden. Geen zorgen als je niets hebt; Annelies zorgt voor extra materiaal.

  Deze workshop biedt een 'zen-moment', een kans om de schoonheid van imperfectie te ervaren en te accepteren. Aan het eind van de sessie ga je naar huis met een prachtig, door jou hersteld kunstwerk en een nieuwe kijk op het herstellen van wat gebroken is. Laat je inspireren en transformeer iets gebrokens tot iets prachtigs bij Annelies!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Praktische informatie

  Voor deze workshop hoeft u alleen maar een bord of kom mee te nemen die beschadigd is of die u kunt gebruiken voor de gelegenheid!

  Wecandoo - Ontmoet Annelies N.

  Ontmoet Annelies N.

  Restaurateur

  Ontdek de wereld van duurzame mode en reparatie met Annelies, een modeontwerpster opgeleid aan ArtEZ in Arnhem. Na haar start in de modebranche, richtte Annelies zich op het maken van workwear voor ambachtslieden en lanceerde ze in december 2020 reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar missie: objecten een nieuw leven en extra waarde geven door restauratie.

  Annelies benadrukt het belang van bewustzijn over de arbeid en de milieueffecten die achter elk modeartikel schuilgaan. Ze gebruikt in haar workshops hoogwaardige, duurzame en herstelbare materialen, vaak gerecycled, voor haar geüpcyclede kunstcreaties.

  Haar focus ligt op de Japanse Kintsugi-techniek, waarbij gebroken aardewerk met goudlijm wordt gerepareerd, maar ze experimenteert ook met andere creatieve reparatiemethoden. Deze workshops draaien om het leren van diverse technieken voor verschillende materialen, met name textiel en keramiek, en omarmen de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens.

  Bij Annelies leer je niet alleen repareren, maar ook hoe je vastgelopen of kapotte objecten nieuw leven inblaast met creativiteit en vindingrijkheid.

  Neem deel aan haar workshops en deel in Annelies' unieke kennis en passie voor duurzaam herstel!

  1 beoordeling

  Anneke G
  AG

  Anneke G

  3/12/2023

  De kinstugi-workshop met Annelies was een zeer persoonlijke, aangename workshop! We hebben genoeg geleerd en veel tips gekregen om er thuis mee verder te gaan. Een inspirerende persoon en een inspirerende omgeving.

  € 69,00

  per persoon

  Aanbod