Leer zelf heel makkelijk een tote bag (vegan of leer) in elkaar zetten

Amsterdam, Centrum

Leer zelf heel makkelijk een tote bag (vegan of leer) in elkaar zetten met Annelies, restaurator2u initiatie met Annelies

Kennis van naaiwerk

Uw lederen of stoffen tas

99 €  / persoon

Verloop van de workshop

Maak kennis met Annelies, een modeontwerpster en reparatiekunstenares met Japanse invloeden en technieken, die u graag verwelkomt in haar werkplaats om haar knowhow met u te delen!

Tijdens deze workshop maakt u uw eigen lederen of stoffen handtas van duurzame materialen en restjes van andere producties.

De ambachtsvrouw bereidt van tevoren de lederen patronen voor, dus deze workshop zal gewijd zijn aan het naaien van de stoffen stukken die, eenmaal in elkaar gezet, leven geven aan uw unieke handtas!

Met behulp van het naaisetje begint u uw handtas met de hand te naaien en Annelies begeleidt u bij het naaiwerk en de vorming van uw creatie.

Dit is een zeer eenvoudige workshop, die ook geschikt is voor mensen die nog nooit creatief met hun handen hebben gewerkt.

Eenmaal klaar gaat u naar huis met uw unieke handtas!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 10 pers.


2u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Annelies N.

Na haar opleiding aan het gerenommeerde ArtEZ in Arnhem ging Annelies aan de slag in de modebranche als fashion designer en al snel daarna maakte ze workwear voor ambachtslieden om hun vaardigheden te tonen.

In december 2020 is zij gestart met reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar doel: objecten restaureren om ze een meerwaarde en een tweede leven te geven!

Daarnaast vindt ze het belangrijk om kennis en vakmanschap door te geven en mensen bewust te maken van het feit dat elk modeartikel dat we kopen uren werk inhoudt. Deze uren zijn vaak het duurste deel van het proces. Bovendien zijn zij de bron van de meeste CO2-uitstoot, aangezien de lagelonenlanden nog ver van het Westen verwijderd zijn.

In haar workshops werkt Annelies alleen met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige materialen die duurzaam en steeds herstelbaar zijn. Ze gebruikt dagelijks gerecycleerde materialen, waarmee ze aan geüpcyclede kunstcreaties kan werken.

De Japanse techniek van Kintsugi die zij in haar werkplaatsen gebruikt, bestaat uit het repareren van gebroken aardewerk en porselein met goudlijm. Maar volgens Annelies zijn er andere manieren om waarde toe te voegen aan een object door het te repareren, met behulp van een beetje creativiteit, ervaring en vaardigheid!

Dat is de filosofie van deze workshops, waarin u verschillende technieken leert die van toepassing zijn op verschillende materialen en voorwerpen (voornamelijk textiel en keramiek).

Een ander belangrijk onderdeel van de filosofie is de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens. Met dit principe in gedachten gebeurt het vaak dat het resultaat van zo'n reparatiesessie veel mooier is dan het oorspronkelijke object.

Annelies herstelt dus niet alleen, maar ontwikkelt ook concepten om wat kapot of vastgelopen is nieuw leven in te blazen en oplossingen te vinden.

Vanaf nu bent u welkom bij de workshops waar Annelies graag haar unieke kennis met u deelt!Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...