1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Leer

Maak uw eigen lederen tas

3u initiatie met Esther en haar team

Kennis van lederwaren

Uw lederen handtas

€ 129,00

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 3 tot 8 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Welkom in de werkplaats van Esther en haar team om lederbewerking te ontdekken! Tijdens deze 3 uur durende workshop leert u hoe u uw eigen lederen handtas maakt dankzij het waardevolle advies van de ambachtslieden.

    Allereerst ontdekt u de werkplaats en de machines die de ambachtslieden dagelijks gebruiken om hun prachtige creaties vorm te geven.

    Esther en haar team tonen u de grondbeginselen van lederbewerking en de essentiële gereedschappen. U kiest het soort en de kleur leder die u voor uw creatie wilt gebruiken. Dan knipt u het uit om een patroon te maken. U kunt uw tas ook kiezen uit verschillende ontwerpen.

    U maakt verschillende punches en studs. De tas krijgt dan vorm en u hoeft alleen nog maar de schouderband te monteren!

    Aan het einde van deze workshop, in het gezelschap van een vriendelijk en gepassioneerd team, heeft u de kans (en de trots) om naar huis te gaan met uw prachtige lederen handtas, die u nooit meer loslaat!

    Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden passen de taal van de workshop aan aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team.

    Ontmoet Esther en haar team.

    Lederbewerkers, Mozaïeksters en Naaisters

    Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster. Een ware creatieve duizendpoot!

    ls trotse eigenares van het House of Arts & Crafts, gelegen in het hart van Amsterdam, heeft ze een bruisend centrum voor ambachtslieden gecreëerd. Wat ooit begon als haar eigen werkplaats, Jouw Stoute Schoenen, op de Wallen in Amsterdam, groeide al snel uit tot een creatieve hub voor iedereen. Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties! "Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje."Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.

    Hier heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Hier combineren ze traditioneel vakmanschap met de modernste technologieën, waardoor ze voortdurend nieuwe technische mogelijkheden verkennen en spannende uitdagingen aangaan.Naast het begeleiden van mensen bij het realiseren van hun eigen creatieve ideeën, produceren ze ook samples voor zowel grote als kleine merken, en maken ze met de hand unieke, op maat gemaakte schoenen en tassen in kleine series. Esther benadrukt: “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

    Met trots kunnen we zeggen dat Esther één van de eerste ambachtslieden was die zich aansloot bij Wecandoo in Amsterdam.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 129,00

    per persoon

    Aanbod