1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Leer

Maak je eigen lederen tas

Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Maak je eigen lederen tas - Afbeelding nr. 6

3 uur op ontdekking met Esther en haar team

Kennis van lederwaren

Je eigen, lederen handtas

€ 129

per persoon

De workshop in detail

 • 3u
 • 3 tot 8 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Welkom in Esther's boeiende atelier, een plek waar de kunst van lederbewerking tot leven komt! In deze 3 uur durende workshop dompel je jezelf onder in de wereld van lederen handtassen, onder de deskundige begeleiding van Esther en haar enthousiaste team.

  Hier leer je de basis van lederbewerking en stellen we je voor aan de essentiële tools. Kies 1 van de modellen die speciaal voor deze workshop zijn ontworpen en pas deze naar wens aan. Stap achter de industriële naaimachine en ervaar hoe het is om je eigen tas in elkaar te zetten.

  Aan het einde van de workshop, ga je naar huis met niet alleen een prachtige lederen handtas, maar ook met een gevoel van trots omdat je het zelf hebt gemaakt!

  Deze unieke ervaring wordt in verschillende talen aangeboden, aangepast aan de deelnemers van de workshop. Laat je inspireren en creëer iets prachtigs in Esther's workshop - een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team

  Ontmoet Esther en haar team

  Lederbewerkers, mozaïekmakers en naaisters

  Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster. Een ware creatieve duizendpoot!

  ls trotse eigenares van het House of Arts & Crafts, gelegen in het hart van Amsterdam, heeft ze een bruisend centrum voor ambachtslieden gecreëerd. Wat ooit begon als haar eigen werkplaats, Jouw Stoute Schoenen, op de Wallen in Amsterdam, groeide al snel uit tot een creatieve hub voor iedereen. Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties! "Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje."Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.

  Hier heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Hier combineren ze traditioneel vakmanschap met de modernste technologieën, waardoor ze voortdurend nieuwe technische mogelijkheden verkennen en spannende uitdagingen aangaan.Naast het begeleiden van mensen bij het realiseren van hun eigen creatieve ideeën, produceren ze ook samples voor zowel grote als kleine merken, en maken ze met de hand unieke, op maat gemaakte schoenen en tassen in kleine series. Esther benadrukt: “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

  Met trots kunnen we zeggen dat Esther één van de eerste ambachtslieden was die zich aansloot bij Wecandoo in Amsterdam.

  1 beoordeling

  Maaike D
  MD

  Maaike D

  1/29/2024

  Het was een hele bijzondere ervaring om een eigen tas te maken. Voor het eerst met leer gewerkt, prachtig materiaal. De cursus heeft een heldere opzet en je krijgt duidelijke instructies. Esther bedankt voor de leuke workshop, en ook voor je geduld en hulp.

  € 129

  per persoon
  Aanbod