Ontwerp en maak zelf een houten meubelstuk - 4D

Amsterdam, Westpoort

Leer over moderne productietechnieken en maak uw eigen meubelstuk in 4 sessies met Rutger, houtbewerker4 ontdekkingssessies met Rutger

Kennis van houtbewerking

Uw houten meubelstuk

320 €  / persoon

Verloop van de workshop

Kom binnen bij Contact Amsterdam en ontdek de wereld van makerspaces, waar ambacht en digitale technologie elkaar ontmoeten!

Deze workshop vindt plaats op 4 opeenvolgende dinsdagavonden; elke sessie duurt 3 uur. Onder begeleiding van Rutger ontwerpt u een meubelstuk naar uw eigen idee en concept! Al het materiaal is inbegrepen.

Aan het eind van de cursus beschikt u over een ruime kennis van houtbewerking, moderne productietechnieken en vormgeving. Daarnaast bent u in staat diverse (digitale) gereedschappen te gebruiken om uw ontwerpideeën zelfstandig uit te voeren.

Rutger leert u een technische tekening maken, deze omzetten naar een 3D model met het softwareprogramma Fusion360, de laser en CNC (computer numerical control) machine bedienen en en uw ontwerp aanpassen en perfectioneren.

Dag 1 - Van idee tot concept

Rutger begint met een introductie en rondleiding door de makerspace. Vervolgens begeleidt hij u bij het schetsen en ontwerpen van uw meubel en de verschillende onderdelen ervan. Daarna helpt hij u de schets om te zetten in een technische tekening en deze vervolgens te vertalen naar een 3D model.

Dag 2 - Prototyping met de laser

Op de tweede dag leert u alle kneepjes van het lasersnijden en hoe u deze techniek kunt gebruiken voor het maken van prototypes van uw designmeubels. Rutger legt uit hoe zijn lasersnijders werken, welke verschillende soorten materialen u kunt gebruiken, de instellingen voor vermogen en snelheid, zonder alle noodzakelijke veiligheidsinstructies te vergeten!

Dag 3 - CNC introductie

Op dag 3 verkent u de toepassingen van de CNC voor uw ontwerp. U krijgt inzicht in de programmering, machinebediening en de freestechnieken.

Dag 4 - Afwerking van uw creatie

Op de laatste dag gaat u uw designmeubel in elkaar zetten en afwerken. Rutger geeft u een samenvatting van de cursus. Daarna mag u uw fantastische creatie mee naar huis nemen!

U bent vrij om uw type creatie te kiezen: salontafel, plank, nachtkastje... of elk ander object dat in de loop van de workshop haalbaar is!

Alle bovengenoemde sessies zijn inbegrepen in de prijs van de workshop. Wanneer u reserveert via Wecandoo kunt u alleen de datum van de eerste sessie plannen. Alle volgende sessies moeten rechtstreeks met de ambachtsman worden vastgelegd.

In het geval van opeenvolgende workshops vindt de volgende sessie automatisch plaats op de dag na de eerste sessie die werd gereserveerd.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 4 pers.


4d


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Rutger O.

Rutger heeft in diverse makerspaces gewerkt en zich gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van prototypes. Hij combineert graag het gebruik van traditionele technieken met digitale productietechnieken, zoals lasersnijden en CNC-frezen.

In 2019 nam hij deel aan het 'Fab Academy: How to make almost everything' programma, waar hij kostbare kennis opdeed over digitale productie.

Rutger is nu coach voor jongeren bij Contact Amsterdam - House of Creators, een bruisende melting pot waar ambachtslieden, kunstenaars en studenten elkaar ontmoeten, samen leren en creëren.

Dankzij zijn uitgebreide kennis is hij de perfecte coach om iemand te leren een zelfgekozen ontwerp te maken.

Deze workshop is perfect voor beginners, maar ook voor experts die nieuwe technieken willen ontdekken!Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...