Uw eigen kussen verven

Amsterdam, Zaandam

Leer over plantaardig verven op textiel en maak uw eigen kussen met Samm, textiel designer


Maak kennis met Samm L
Textiel Designer


4 uur initiatie met Samm

Kennis van plantaardig verven

Uw geverfde kussen

70 €  / persoon

Verloop van de workshop

Leer met Samm over plantaardig verven en hoe u een kussen maakt en verft.

Voordat u aan het praktische gedeelte begint, kunt u de omgeving verkennen om de verfplanten te ontdekken en deze te plukken om, eenmaal terug in Samm's atelier, uw eigen inkt te maken.

Samm zal vervolgens uitleggen hoe het verfvat moet worden voorbereid en de verschillende plantaardige kleurstoffen tonen die worden gebruikt om verschillende kleuren te verkrijgen.

Nadat u samen met Samm de geheimen van het verven hebt ontdekt, kunt u uw kussen naaien en vullen met wol volgens uw wensen en voorkeuren!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 10 pers.


4u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English


Maak kennis Samm L.

Samm was voor de Brexit werkzaam als juriste in de modewereld in Londen en besloot zich om te scholen om oplossingen te zoeken voor de problemen die zij in de modewereld zag. Ze informeert over traditionele textieltechnieken die duurzaam zijn en verloren gaan door generatie-apathie, digitale en fast fashion verslavingen.

Ze woont nu in Amsterdam waar ze garen spint, dat ze met planten verft en tot kleding breit.

Met haar project, de New Independent Spinners' Society, creëert ze een gemeenschap van zelfvoorzienende ontwerpers aan wie ze les geeft in natuurlijk plantaardig verven, spinnen, breien, patronen maken en kleding naaien. De lessen vinden plaats in haar atelier in De Hoop, Amsterdam. Het is een gigantische en prachtige plek die wordt gedeeld door honderden ambachtslieden!

Samm recycleert ook voorgefabriceerde garens, voorraadgarens, tot breigoed. Om de inkten en kleurstoffen te maken, focust ze op inheemse en traditionele planten die een historische band hebben met voedsel, geneeskunde en kleur. Zij gelooft dat we door het gebruik van permacultuurprincipes in onze basisbehoeften kunnen voorzien met een lokale plantencollectie en textieltechnieken.Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...