Leer over de ecoprint techniek

Amsterdam, Zaandam

Ontdek de ecoprint techniek en personaliseer uw zijden sjaal met Samm, textiel designer


Maak kennis met Samm L
Textiel Designer


3 u initiatie met Samm

Kennis van plantaardig verven

Uw gepersonaliseerde zijden sjaal

70 €  / persoon

Verloop van de workshop

Ontdek de techniek van plantaardig verven met Samm, een gepassioneerd verfster!

Bij deze techniek worden plantaardige materialen, bloemen en mineralen rechtstreeks op stoffen gedrukt om hun natuurlijke pigmenten te onttrekken. Bij deze methode wordt stoom gebruikt om de kleur aan de ingrediënten te onttrekken.

Na een kennismaking bij een kopje thee, vertelt Samm over haar workshop. Dan is het tijd om te creëren! Tijdens deze workshop kunt u uw eigen zijden sjaaltje verven.

U weekt de sjaal en kiest dan de planten volgens het patroon en de kleur die u wenst. Dan treedt de magie in en neemt uw sjaal de kleur van de plantenpigmenten aan!

U gaat naar huis met een unieke en persoonlijke zijden sjaal.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 10 pers.


3u


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English


Maak kennis Samm L.

Samm was voor de Brexit werkzaam als juriste in de modewereld in Londen en besloot zich om te scholen om oplossingen te zoeken voor de problemen die zij in de modewereld zag. Ze informeert over traditionele textieltechnieken die duurzaam zijn en verloren gaan door generatie-apathie, digitale en fast fashion verslavingen.

Ze woont nu in Amsterdam waar ze garen spint, dat ze met planten verft en tot kleding breit.

Met haar project, de New Independent Spinners' Society, creëert ze een gemeenschap van zelfvoorzienende ontwerpers aan wie ze les geeft in natuurlijk plantaardig verven, spinnen, breien, patronen maken en kleding naaien. De lessen vinden plaats in haar atelier in De Hoop, Amsterdam. Het is een gigantische en prachtige plek die wordt gedeeld door honderden ambachtslieden!

Samm recycleert ook voorgefabriceerde garens, voorraadgarens, tot breigoed. Om de inkten en kleurstoffen te maken, focust ze op inheemse en traditionele planten die een historische band hebben met voedsel, geneeskunde en kleur. Zij gelooft dat we door het gebruik van permacultuurprincipes in onze basisbehoeften kunnen voorzien met een lokale plantencollectie en textieltechnieken.Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...