1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Annelies

Maak kennis met Annelies.

Restaurateur

Amsterdam

Ontdek de wereld van duurzame mode en reparatie met Annelies, een modeontwerpster opgeleid aan ArtEZ in Arnhem. Na haar start in de modebranche, richtte Annelies zich op het maken van workwear voor ambachtslieden en lanceerde ze in december 2020 reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar missie: objecten een nieuw leven en extra waarde geven door restauratie.

Annelies benadrukt het belang van bewustzijn over de arbeid en de milieueffecten die achter elk modeartikel schuilgaan. Ze gebruikt in haar workshops hoogwaardige, duurzame en herstelbare materialen, vaak gerecycled, voor haar geüpcyclede kunstcreaties.

Haar focus ligt op de Japanse Kintsugi-techniek, waarbij gebroken aardewerk met goudlijm wordt gerepareerd, maar ze experimenteert ook met andere creatieve reparatiemethoden. Deze workshops draaien om het leren van diverse technieken voor verschillende materialen, met name textiel en keramiek, en omarmen de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens.

Bij Annelies leer je niet alleen repareren, maar ook hoe je vastgelopen of kapotte objecten nieuw leven inblaast met creativiteit en vindingrijkheid.

Neem deel aan haar workshops en deel in Annelies' unieke kennis en passie voor duurzaam herstel!