Annelies N

Repair Artist

Amsterdam


Na haar opleiding aan het gerenommeerde ArtEZ in Arnhem ging Annelies aan de slag in de modebranche als fashion designer en al snel daarna maakte ze workwear voor ambachtslieden om hun vaardigheden te tonen.

In december 2020 is zij gestart met reparatieworkshops geïnspireerd op Japanse technieken. Haar doel: objecten restaureren om ze een meerwaarde en een tweede leven te geven!

Daarnaast vindt ze het belangrijk om kennis en vakmanschap door te geven en mensen bewust te maken van het feit dat elk modeartikel dat we kopen uren werk inhoudt. Deze uren zijn vaak het duurste deel van het proces. Bovendien zijn zij de bron van de meeste CO2-uitstoot, aangezien de lagelonenlanden nog ver van het Westen verwijderd zijn.

In haar workshops werkt Annelies alleen met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige materialen die duurzaam en steeds herstelbaar zijn. Ze gebruikt dagelijks gerecycleerde materialen, waarmee ze aan geüpcyclede kunstcreaties kan werken.

De Japanse techniek van Kintsugi die zij in haar werkplaatsen gebruikt, bestaat uit het repareren van gebroken aardewerk en porselein met goudlijm. Maar volgens Annelies zijn er andere manieren om waarde toe te voegen aan een object door het te repareren, met behulp van een beetje creativiteit, ervaring en vaardigheid!

Dat is de filosofie van deze workshops, waarin u verschillende technieken leert die van toepassing zijn op verschillende materialen en voorwerpen (voornamelijk textiel en keramiek).

Een ander belangrijk onderdeel van de filosofie is de kunst van imperfectie en de schoonheid van littekens. Met dit principe in gedachten gebeurt het vaak dat het resultaat van zo'n reparatiesessie veel mooier is dan het oorspronkelijke object.

Annelies herstelt dus niet alleen, maar ontwikkelt ook concepten om wat kapot of vastgelopen is nieuw leven in te blazen en oplossingen te vinden.

Vanaf nu bent u welkom bij de workshops waar Annelies graag haar unieke kennis met u deelt!

Ontmoet Annelies N in beeld


De workshops van Annelies N