1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Aardewerk & keramiek

Kennis

Onze workshops pottenbakken en keramiek

Of je nu liever werkt met klei of porselein, pottenbakken of boetseren... laat je verbeelding de vrije loop!

Wecandoo - Onze workshops pottenbakken en keramiek

Meer dan 107 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Cursus pottenbakken en keramiek voor beginners

Ben je een fan van de Doe-het-zelf-trend? Doe met ons mee in onze pottenbakkerij- en keramiekworkshops. Trek een schort aan en kom de kunst van het creëren van stukken op een plaat leren. Onze keramisten zijn hier om je kennis te laten maken met deze eeuwenoude ambacht. Je zult in staat zijn om een keramisch object te maken dat je voor jezelf kunt houden.

Beginnerscursussen in pottenbakken en keramiek

Onze cursus voor beginners biedt een diepgaande introductie tot de wereld van pottenbakken en keramiek. Je leert de fundamentele vaardigheden van het vak, waaronder het vormen van potten, vazen, en andere keramische objecten naar keuze. Ontdek de fascinerende techniek van werken met platen klei onder begeleiding van onze deskundige keramisten. Of je nu met de hand werkt of de draaischijf gebruikt, je zult versteld staan van wat je kunt creëren. We moedigen je aan om je handen vuil te maken, je creativiteit te ontdekken, en vooral te genieten van het proces.

Leer over baktechnieken en voltooi je creaties

In onze pottenbakkersworkshops zul je niet alleen vormgeven, maar ook de diverse baktechnieken meester maken die nodig zijn om je creaties tot leven te wekken. Aan het einde van de cursus plaats je je werk in de oven, en kom je enkele weken later terug om je eigen unieke keramiek op te halen.

Een gezellige en inspirerende omgeving

Bij Wecandoo is elke les een gelegenheid om vreugde en plezier te delen in een vriendelijke en ondersteunende omgeving. We waarderen de momenten van lachen en leren met onze ambachtslieden, en we streven ernaar elke workshop memorabel te maken. Onze cursussen zijn beschikbaar in heel België en Nederland, waaronder populaire locaties als Amsterdam, Brussel, en Antwerpen.

Sluit je aan bij onze community van creatievelingen

Word onderdeel van een gemeenschap die gepassioneerd is over ambachten en creativiteit. Of je nu een beginneling bent of je vaardigheden wilt aanscherpen, onze workshops bieden een kans om te groeien en te ontwikkelen in een ondersteunende omgeving. Boek vandaag nog je plek en begin aan een creatieve reis met Wecandoo!