1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Planten

Kennis

Onze workshops in plantenkunst

Een botanisch avontuur; stap in de jungle van workshops waarmee je je huis kunt omtoveren in een groene oase. Of je nu meer wil leren over kokedama, bloemenkransen, geurkaarsen, terrariums of bloemschikken, alles is aanwezig om je groene vingers te ontwikkelen!

Wecandoo - Onze workshops in plantenkunst

Om nog meer vaardigheden te leren kennen

Verschillende technieken

Wat hebben ze gemeen? De passie!

De gezichten van de Wecandoo community

Maak kennis met onze ambachtslieden

Meer dan 118 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Workshop over de natuur om unieke plantcreaties te maken, het perfecte bruidsboeket samen te stellen of kennis over planten op te doen

Ontdek natuurlijke workshops voor alle leeftijden: van terrarium tot bloemschikken

Verrijk je liefde voor natuur en planten door deel te nemen aan onze boeiende workshops. Of je nu een terrarium wilt leren maken, een kokedama wilt creëren, of bloemen wilt schikken voor speciale gelegenheden, wij bieden de perfecte activiteit voor jou en je kinderen.

Beleef plezier met de hele familie in onze natuurthema workshops

Terrarium workshop: maak je eigen mini-ecosysteem. Duik in de wereld van terrariums en leer hoe je met je handen een levend kunstwerkje kunt creëren. Perfect voor kinderen en volwassenen, deze workshop leidt je door het kiezen van de juiste planten tot het onderhouden van je eigen mini-tuin.

Creatief met planten: workshops voor jong en oud

Ontdek de vreugde van het creëren met natuurlijke elementen. Je kinderen zullen genieten van het samenstellen van hun eigen terrarium, terwijl je zelf de kneepjes leert van het bloemschikken voor speciale evenementen. Onze ervaren plantenontwerpers staan klaar om je bij elke stap te begeleiden.

Kokedama workshop: breng een stukje Japan in huis

Laat je inspireren door de kunst van kokedama en voeg een zweem van zen toe aan je thuisdecoratie. Wij begeleiden je door de fascinerende techniek van deze Japanse bloemsierkunst, waardoor je een unieke plantensfeer kunt creëren en ophangen.

Bloemist workshop: word kunstenaar in bloemarrangementen

Word meester in het maken van bloemcreaties, van tafeldecoraties tot je eigen bruidsboeket. Kies uit een scala aan verse of gedroogde bloemen en ontwerp onder professionele begeleiding van een bloemist iets prachtigs voor elke gelegenheid.

Ontdek de wereld van aromatische en eetbare planten

Verken de natuurlijke rijkdommen van aromatische en geneeskrachtige planten. Onze educatieve workshops bieden inzicht in hoe je deze planten kunt identificeren, oogsten en gebruiken voor culinaire en medicinale doeleinden.

Workshop wilde planten plukken: van natuur tot tafel

Trek de natuur in en leer eetbare wilde planten te herkennen en verzamelen. Ontdek hoe je met je geoogste planten heerlijke salades, siropen of gelei kunt maken.

Maak je eigen eetbare bloemenboeket

Ervaar een gezellig en educatief moment door het maken van je eigen eetbare bloemenboeket. Niet alleen creëer je een prachtig boeket, je leert ook hoe je deze kunt gebruiken in recepten thuis, met tips en trucs van onze botanische experts. Ben je klaar om je groene vingers te testen en je liefde voor natuur te verdiepen? Meld je aan voor onze natuurworkshops en start jouw creatieve reis met planten en bloemen vandaag nog!