1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Textiel

Kennis

Onze workshops in textiel en mode

Heb je de ziel van een ontwerper? Ontdek samen met gepassioneerde vakmensen het textielambacht en creëer een eigen en uniek kledingstuk!

Wecandoo - Onze workshops in textiel en mode

Meer dan 118 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Neem deel aan een textiel workshop en laat je onderdompelen in de modewereld

Textielambacht en modeontwerp workshop van A tot Z

Ben je gefascineerd door de wereld van modeontwerpers? Stap binnen in een textielambacht-workshop om de basisprincipes van modeontwerp en kleding maken te ontdekken. Bedreven ambachtslieden verwelkomen je met professionaliteit om je in te wijden in de kunst van het maken van kleding en accessoires. Welkom in een wereld van ontwerp en materialen!

Doe mee aan een kledingambacht workshop!

Tijdens een textielambacht-workshop krijg je begeleiding van stylisten, patroonmakers, wevers en naaisters. Je verkent de werkruimte van deze modespecialisten, waardoor je de mogelijkheid krijgt om te werken met hoogwaardige stoffen en te leren hoe je verschillende materialen kunt combineren. Maak gebruik van de unieke expertise van ontwerpers terwijl je stap voor stap originele op maat gemaakte kleding maakt.

Van patroon maken tot naaien: kleding ambacht in stap voor stap

Je zult de patronen voor je toekomstige kledingstukken maken, wat betekent dat je patronen ontwikkelt op basis van je metingen en naadtoeslagen. Deze patronen dienen als sjablonen voor het knippen van de stoffen. Je schetst je ontwerpen, waarbij je kleuren, materialen en stoffen combineert. Je voert het knippen, spelden en het in elkaar zetten van je jurken, shirts, truien en broeken uit. Je naait de laatste details met de hand of met een naaimachine.

Designer jurken maken

Dankzij de training in textielambacht zul je jurken maken volgens je gekozen ontwerp: zomerjurken, omslagjurken en zelfs trouwjurken. Je selecteert de stoffen en speldt vervolgens de jurk vast. Daarna komt de knipfase, met je patroon als gids. Vervolgens ga je aan de slag met naaien, met behulp van een naaimachine of een overlockmachine.

Je eigen hoed maken in een ambacht workshop

Je hebt controle over alle grondstoffen die worden gebruikt bij het maken van je hoed. Je maakt je keuzes uit een assortiment hoogwaardige stoffen. Je selecteert materialen die het beste bij je gewenste ontwerp passen. Je kiest de stijl voor je toekomstige hoed: vilt, stro, leer. Je knipt de stof volgens het patroon en gaat vervolgens over tot het naaien.

Accessoires maken met een stylist

Profiteer van de expertise van een stylist om unieke accessoires te maken. Gebruik hoogwaardige materialen om originele stoffen maskers op maat te maken die zijn afgestemd op de vorm van je gezicht. Je kunt ook vazen, spiegels of tapijten stylen met de tufting-techniek.