1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Maak je eigen kimono

3 uur op ontdekking met Esther en haar team

Kennis van naaiwerk

Jouw unieke kimono

€ 80

per persoon

De workshop in detail

 • 3u
 • 3 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Laat je meeslepen in de creatieve wereld van Esther en haar team, waar je de fijne kneepjes van het naaien leert kennen. Ben je klaar voor een avontuur in mode en design? Laten we beginnen!

  Kies je favoriete stof uit ons zorgvuldig geselecteerde assortiment. De ontwerpers laten je vervolgens kennismaken met enkele essentiële naaitechnieken.

  Met een door onze ambachtslieden ontworpen patroon ga je aan de slag om de stukken uit te knippen die nodig zijn voor jouw prachtige kimono. Stap voor stap begeleiden we je in het gebruik van de naaimachine en leren we je basistechnieken zoals de verzamelsteek, de stopsteek, de zoom en de ribbelsteek. Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat deze technieken geen geheimen meer voor je hebben!

  Na het zorgvuldig afwerken met de overlockmachine is jouw kimono klaar om gedragen te worden, elke dag weer! Na deze workshop ga je naar huis met een prachtige, zelfgemaakte kimono en een schat aan nieuwe kennis, klaar om toe te passen in al je toekomstige naaiprojecten.

  Deze workshop is beschikbaar in verschillende talen, aangepast aan de deelnemers. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer iets prachtigs in het gezelschap van gelijkgestemde modeliefhebbers!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team

  Ontmoet Esther en haar team

  Lederbewerkers, mozaïekmakers en naaisters

  Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster. Een ware creatieve duizendpoot!

  ls trotse eigenares van het House of Arts & Crafts, gelegen in het hart van Amsterdam, heeft ze een bruisend centrum voor ambachtslieden gecreëerd. Wat ooit begon als haar eigen werkplaats, Jouw Stoute Schoenen, op de Wallen in Amsterdam, groeide al snel uit tot een creatieve hub voor iedereen. Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties! "Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje."Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.

  Hier heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Hier combineren ze traditioneel vakmanschap met de modernste technologieën, waardoor ze voortdurend nieuwe technische mogelijkheden verkennen en spannende uitdagingen aangaan.Naast het begeleiden van mensen bij het realiseren van hun eigen creatieve ideeën, produceren ze ook samples voor zowel grote als kleine merken, en maken ze met de hand unieke, op maat gemaakte schoenen en tassen in kleine series. Esther benadrukt: “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

  Met trots kunnen we zeggen dat Esther één van de eerste ambachtslieden was die zich aansloot bij Wecandoo in Amsterdam.

  2 beoordelingen

  Lauriane S
  LS

  Lauriane S

  10/17/2023

  It was so nice to do this workshop with Esther! I loved it and had a lot of fun creating and sewing my own kimono :)

  Sandra W
  SW

  Sandra W

  5/8/2023

  I had so much fun at Esther’s sewing workshop! I feel more confident with working with a sewing machine now and I’m inspired to sew more. Check out the cute kimono I made!

  € 80

  per persoon

  Aanbod