1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Maak uw eigen kimono

3 uur initiatie met Esther en haar team

Kennis van naaiwerk

Uw unieke kimono

€ 80,00

per persoon

Tot 20 personen

De workshop in detail

 • 3u
 • 3 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Neem een duik in de wereld van Esther en haar team voor een kennismaking met naaiwerk. Bent u er klaar voor? Dan gaan we!

  Na het selecteren van de gewenste stof zullen de ontwerpsters enkele basistechnieken uitleggen.

  Vervolgens knipt u met behulp van een door de ambachtslieden gemaakt patroon de verschillende stukken uit die nodig zijn om uw prachtige kimono te maken.

  Zij begeleiden u dan in het gebruik van de naaimachine en leren u enkele basistechnieken. De verzamelsteek, de stopsteek, de zoom of de ribbelsteek zullen geen geheimen meer voor u hebben.

  Na het afwerken met de overlockmachine is uw kimono jasje klaar om elke dag gedragen te worden!

  Na deze initiatie, gaat u naar huis met uw eigen creatie en vooral met veel nieuw verworven kennis om meteen in de praktijk te brengen tijdens uw toekomstige naaiprojecten!

  Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden passen de taal van de workshop aan de aanwezige deelnemers aan.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team.

  Ontmoet Esther en haar team.

  Lederbewerkers, Mozaïeksters en Naaisters

  Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster.

  Als eigenares van het House of Arts & Crafts in het centrum van Amsterdam creëerde zij een creatief centrum voor ambachtslieden. Tegenwoordig is het een creatieve ruimte voor iedereen! Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties!Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.In Oudeschans heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Zij werken op traditionele wijze, met behulp van de modernste technieken. Zo ontdekken zij voortdurend wat technisch mogelijk is en ontstaan er steeds nieuwe uitdagingen.Naast de initiatie en begeleiding van mensen om hun eigen ideeën vorm te geven, produceren ze ook samples voor grote en kleine merken, ontwerpen en vervaardigen ze met de hand unieke en op maat gemaakte schoenen en produceren ze kleine series.

  1 beoordeling

  Sandra W
  SW

  Sandra W

  5/8/2023

  I had so much fun at Esther’s sewing workshop! I feel more confident with working with a sewing machine now and I’m inspired to sew more. Check out the cute kimono I made!

  € 80,00

  per persoon

  Aanbod