1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Papier

Maak je eigen unieke juwelendoos

3,5 uur op ontdekking met Janine

Kennis in dozen maken

Je eigen handgemaakte juwelendoosje (6 x 6 x 5 cm)

€ 55,00

per persoon

De workshop in detail

 • 3u30
 • 2 tot 4 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ben je klaar om je eigen unieke juwelendoosje te creëren? Laat je dan in een 3,5 uur durende workshop door Janine begeleiden in de charmante kunst van doosjes maken.

  Janine, een expert in dit ambacht, verwelkomt je met een korte introductie over doosjes maken en de verschillende gereedschappen die je zult gebruiken. Daarna is het jouw beurt om te stralen!

  Kies je favoriete stof uit onze uitgebreide collectie – van elegant papier tot luxueus linnen of stijlvol nep-suède – om jouw kartonnen stukken te bekleden. Janine staat klaar om je te helpen bij het samenstellen van de verschillende onderdelen, helemaal volgens jouw gekozen ontwerp.

  Als finishing touch kies je een sierlijk koord en prachtige kralen om je juwelendoosje af te sluiten. Jouw creatie wordt een prachtig thuis voor al je geliefde sieraden!

  Aan het einde van deze workshop neem je niet alleen een prachtig juwelendoosje mee naar huis, maar ook een schat aan nieuwe vaardigheden. Laat je creativiteit de vrije loop en maak iets bijzonders in Janine's workshop!

  NB: In Jeanine's atelier kunnen katten aanwezig zijn.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Janine V.

  Ontmoet Janine V.

  Boekbinder en dozenmaker

  Janine begon haar carrière als illustrator, maar raakte al snel geobsedeerd door het boekbinden. Na een aantal jaar op de kunstacademie begon ze haar eigen schetsboeken te maken en leerde ze zelf boekbinden.

  Dozen, kasten en lades zijn altijd een fascinatie geweest. Haar afstudeerproject als illustrator bestond uit het maken van een kunstkabinet, geïnspireerd op 17e eeuwse rariteitenkabinetten, met daarin een persoonlijke verzameling curiosa en eigen werk (waaronder schetsboeken, illustraties en een zeefdruk reisverslag).

  Via het boekbinden (het maken van schetsboeken) vond ze haar weg naar het maken van dozen. Janine geniet erg van de ambachtelijke kant van het werk, maar houdt ook haar andere passie gaande: verhalen vertellen. Haar dozen zijn driedimensionale illustraties van verhalen en mythen, muziek, dieren, een verloren liefde of een familieverhaal.

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 55,00

  per persoon

  Aanbod