1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Leer over wolverwerking

2 uur initiatie met Samm

Kennis van textieldesign

Uw garenklos

€ 40

per persoon

De workshop in detail

 • 2u
 • 2 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontdek de wereld van wol met Samm, textiel designer!

  Zij start deze workshop met uitleg over wol en de oorsprong ervan.

  Dan krijgt u van Samm onbehandelde wol. U moet zorgvuldig alle vuil en onzuiverheden verwijderen en de wol vervolgens kaarden, d.w.z. ontwarren en de vezels beluchten.

  Vervolgens spint u de wol met de hand met een houten spindel en krijgt u geleidelijk aan een prachtige klos!

  Tijdens deze workshop gaat u aan de slag met de wol en gaat u terug naar de basis van textielcreatie om alle grondbeginselen te begrijpen!

  U gaat naar huis met uw eigen prachtige garenklos, kant en klaar voor uw mooiste textielprojecten!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Taal van de workshop

  English

  Wecandoo - Ontmoet Samm L.

  Ontmoet Samm L.

  Textiel designer

  Samm was voor de Brexit werkzaam als juriste in de modewereld in Londen en besloot zich om te scholen om oplossingen te zoeken voor de problemen die zij in de modewereld zag. Ze informeert over traditionele textieltechnieken die duurzaam zijn en verloren gaan door generatie-apathie, digitale en fast fashion verslavingen.Ze woont nu in Amsterdam waar ze garen spint, dat ze met planten verft en tot kleding breit. Met haar project, de New Independent Spinners' Society, creëert ze een gemeenschap van zelfvoorzienende ontwerpers aan wie ze les geeft in natuurlijk plantaardig verven, spinnen, breien, patronen maken en kleding naaien. De lessen vinden plaats in haar atelier in De Hoop, Amsterdam. Het is een gigantische en prachtige plek die wordt gedeeld door honderden ambachtslieden! Samm recycleert ook voorgefabriceerde garens, voorraadgarens, tot breigoed. Om de inkten en kleurstoffen te maken, focust ze op inheemse en traditionele planten die een historische band hebben met voedsel, geneeskunde en kleur. Zij gelooft dat we door het gebruik van permacultuurprincipes in onze basisbehoeften kunnen voorzien met een lokale plantencollectie en textieltechnieken.

  1 beoordeling

  Natasja d
  Nd

  Natasja d

  4/9/2023

  The workshop was a lot of fun. So much information and so many things done and seen. Liked it a lot. Samm gave so much interesting information and she is a very nice person to have a workshop with.

  € 40

  per persoon

  Aanbod