1. Wecandoo
  2. /
  3. Vaardigheden
  4. /
  5. Papier

Kennis

Onze workshops in boekbinden en fotografie

Ontdek alle thema's van onze workshops: van drukken tot typografie en van zeefdruk tot aan fotografie…

Wecandoo - Onze workshops in boekbinden en fotografie

Ontdek onze andere selecties

Onze selecties

Meer dan 107 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Workshop in een papier atelier en cursus ambachtelijk papier maken

Duik in de wereld van papierkunst en ontwerp je eigen unieke creaties

Laat je meenemen op een creatieve reis in een van onze papierambachtworkshops. Hier krijg je de kans om te experimenteren met diverse technieken zoals suminagashi, ebru, en zeefdruk. Ontdek hoe je met jouw handen en een beetje verbeelding prachtige patronen kunt creëren op papier.

Gezellig samen aan de slag: workshop papier maken voor het hele gezin

Breng quality time door met je gezin in onze workshop papier maken. Leer samen met een lokale boekbinder de kneepjes van het vak. Van het mengen van de pulp tot het persen van je eigen papier - geniet van het volledige proces en ga naar huis met een tastbaar aandenken aan deze bijzondere ervaring.

Ontdek de kleurrijke wereld van gemarmerd papier

Laat je betoveren door de vloeiende patronen en levendige kleuren in onze gemarmerde papierworkshop. We nemen je mee in de geschiedenis van deze traditionele kunst, gebruikt door boekbinders over de hele wereld, en leren je de fijne kneepjes van het marmeren, van suminagashi in Japan tot ebru in Turkije.

Suminagashi: de drijvende inktkunst van Japan

Onder begeleiding van een deskundige boekbinder maak je kennis met suminagashi, de betoverende Japanse kunst van het decoreren van papier met inkt. Leer hoe je inkt op het wateroppervlak laat drijven om hypnotiserende ontwerpen te creëren en druk deze vervolgens af op papier voor een spectaculair resultaat.

Zeefdruk: hergebruik en creativiteit hand in hand

Wordt creatief met gerecyclede materialen in onze zeefdrukworkshop. Je leert hoe je oude vellen papier omtovert tot een kleurrijke pasta, deze door een zeef haalt en op stof drukt om je eigen reeks unieke schrijfwaren te ontwerpen.

Bloemen en papier: een bloeiende combinatie

Verken de delicate samensmelting van bloemen en papier in onze gespecialiseerde workshops. Ontmoet ambachtslieden die hun geheimen delen over hoe je met natuurlijke elementen en papier onvergetelijke kunstwerken kunt scheppen.

Creëer je eigen papieren bloemenpracht

Voel de warmte en gezelligheid terwijl je de kunst van het maken van papieren bloemen leert. Of je nu een eenvoudige of een complexe bloem wilt maken, onze workshops bieden je alle materialen en begeleiding die je nodig hebt. Geniet van een drie uur durende sessie om deze unieke handvaardigheid te ontdekken.

Papierambachtworkshops - Ontwerp je eigen creaties met Wecandoo

Kortom: ontdek je creatieve flair met Wecandoo's papierambachtworkshops. Leer suminagashi, ebru en zeefdrukken. Maak unieke papieren bloemen en ambachtelijke kunstwerken met je gezin. Boek nu jouw workshop!