1. Wecandoo
 2. /
 3. Gedroogde bloemen schikken

Technisch

Gedroogde bloemencompositie

Ontdek de workshops : Gedroogde bloemencompositie

Wecandoo - Gedroogde bloemencompositie

DORST NAAR MEER?

De andere technieken

Meer dan 106 ervaringen beschikbaar

Stap een ambachtelijk atelier binnen, leer over een knowhow en vertrek met je eigen unieke creatie

Ontdek onze workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen

Droom je ervan om je eigen originele bloemstuk te creëren? Onze workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen zijn perfect voor jou! Of je nu gewoon nieuwsgierig bent of een ambachtelijke enthousiast, deze workshops bieden je de kans om de geheimen te ontdekken van het maken van prachtige accessoires met gedroogde bloemen. Je leert de basistechnieken voor het maken van boeketten, kransen en wanddecoraties die jarenlang je interieur zullen verfraaien.

Waarom kiezen voor gedroogde bloemen?

Een natuurlijke schoonheid het hele jaar door

In tegenstelling tot verse bloemen, die snel verwelken, behouden gedroogde bloemen hun natuurlijke uiterlijk gedurende meerdere jaren. Dankzij een innovatief droog- en stabilisatieproces behouden ze hun levendige kleuren en delicate uiterlijk, waardoor ze een tijdloos decoratief accessoire voor je interieur bieden. Bovendien brengen ze een vleugje natuur en verfijning.

Een verminderde ecologische voetafdruk

Gedroogde bloemen hebben het voordeel dat ze een veel lagere ecologische voetafdruk hebben dan snijbloemen. Hun productie-, transport- en conserveringsprocessen vereisen tot 75% minder energie en middelen, waardoor ze een milieubewuste keuze zijn.

Creëer je eigen compositie

Tijdens onze workshops krijg je de kans om je eigen gedroogde bloemstuk te creëren. Onze ervaren ambachtslieden zullen je stap voor stap begeleiden om de basistechnieken te leren. Aan het einde van de workshop ga je trots naar huis met je gedroogde bloemstuk, of het nu een boeket, krans of wanddecoratie is.

Wat zijn de ideale gelegenheden om gedroogde bloemen te geven?

Gedroogde bloemen zijn ideale geschenken om speciale levensgebeurtenissen te markeren, zoals een huwelijk, een geboorte of een verjaardag. Hun duurzaamheid maakt ze een uniek en gepersonaliseerd cadeau dat zeker je dierbaren zal raken.

Hoe onderhoud je je gedroogde bloemen?

In tegenstelling tot verse bloemen, die regelmatig onderhoud vereisen, zijn gedroogde bloemen uiterst eenvoudig te bewaren. Hun grootste voordeel is dat ze geen water nodig hebben. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht om hun kleuren te behouden;

  • Stof ze regelmatig af met een plumeau of een zachte doek;

  • Bewaar ze op een droge en gematigde plaats, uit de buurt van tocht;

  • Bescherm ze tegen insecten en huisdieren.

  Door deze aanbevelingen op te volgen, behouden je gedroogde bloemen jarenlang hun natuurlijke en delicate uiterlijk, voor jouw blijvend plezier.

  Vind je compositieworkshop

  Workshops toegankelijk in heel Frankrijk

  Onze workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen worden georganiseerd in heel Frankrijk. Waar je ook woont, je kunt gemakkelijk een workshop bij jou in de buurt vinden.

  Boek nu je plek

  Voor een unieke ervaring, boek je plek in een van onze workshops. Of je nu alleen komt, met een partner of met vrienden, je gaat naar huis met een gepersonaliseerd gedroogd bloemstuk, een onvergetelijke herinnering om thuis te bewaren.

  Een rijke en vervullende ervaring met gedroogde bloemen

  Leer gedroogde bloemstukken maken in onze workshops. Of je nu beginner of ervaren liefhebber bent, onze ervaren ambachtslieden zullen je stap voor stap begeleiden. Je kunt je verbeelding de vrije loop laten en vertrekken met een origineel decoratief stuk. Gedroogde bloemen brengen een vleugje tijdloze natuur in je interieur terwijl ze milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk zijn.

  Op zoek naar het perfecte cadeau voor een speciale gelegenheid? Een lijst of armband van gedroogde bloemen zal je hart en dat van je dierbaren veroveren. Vind nu je workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

  FAQ over workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen

  1. Wat zijn de voordelen van gedroogde bloemen voor decoratie?

  Gedroogde bloemen bieden tal van voordelen ten opzichte van verse bloemen. Ten eerste behouden ze tot 90% van hun natuurlijke pigmenten, waardoor ze hun levendige kleuren jarenlang kunnen behouden. Bovendien is hun ecologische voetafdruk 75% lager dan die van snijbloemen, omdat ze geen speciaal onderhoud zoals water geven nodig hebben. Ten slotte zijn gedroogde bloemen veel gemakkelijker te onderhouden.

  2. Wat zijn de ideale gelegenheden om gedroogde bloemen te geven?

  Boeketten van gedroogde bloemen zijn perfecte cadeaus om speciale gebeurtenissen te markeren. Een recente enquête onthulde dat 78% van de consumenten gedroogde bloemen waardeert voor hun natuurlijke uiterlijk en onderhoudsgemak. Ze kunnen worden gegeven voor een huwelijk, geboorte, verjaardag of elke andere viering, omdat ze hun schoonheid jarenlang zullen behouden. Volgens een studie uit 2021 gebruiken 63% van de kopers van gedroogde bloemen in Frankrijk ze voornamelijk voor de decoratie van hun interieur.

  3. Hoe onderhoud je een boeket gedroogde bloemen correct?

  Het onderhouden van een boeket gedroogde bloemen is heel eenvoudig. Volgens wetenschappelijke analyses vereist het geen speciale zorg, behalve af en toe afstoffen om hun oorspronkelijke uiterlijk te behouden. Je kunt ze ook op een droge plaats uit de buurt van direct zonlicht plaatsen om hun levensduur te verlengen. Onze ervaren ambachtslieden geven je tijdens onze workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen alle nodige tips.

  4. Waar komen jullie gedroogde bloemen vandaan?

  Onze gedroogde bloemen komen rechtstreeks van lokale producenten die milieuvriendelijke teelt- en verwerkingsmethoden gebruiken. Tijdens onze workshops krijg je de kans om zelf je boeketten samen te stellen onder begeleiding van deze gepassioneerde ambachtslieden. Volgens recent onderzoek bereikte de wereldwijde markt voor gedroogde bloemen in 2022 6,8 miljard dollar en wordt verwacht dat deze tot 2027 jaarlijks met 8% zal groeien, wat de toenemende interesse in deze natuurlijke producten aantoont.

  5. Waar kan ik een workshop voor het samenstellen van gedroogde bloemen bij mij in de buurt vinden?

  Je vindt al onze workshops voor het samenstellen van gedroogde bloemen op onze website wecandoo.nl. Onze workshops staan open voor iedereen, of je nu een particulier bent, een groep vrienden of een bedrijf op zoek naar een originele activiteit. Kom en ontdek de geheimen van bloemschikken met onze gepassioneerde ambachtslieden en ga naar huis met je eigen boeket gedroogde bloemen.