1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak als team jullie eigen chocolade met Malou

Ideaal voor groepen
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Maak als team jullie eigen chocolade met Malou - Afbeelding nr. 10
Beloon je team Samen creatief aan de slag

2 uur op ontdekking met Malou

Kennis in chocolade maken

Eén handgemaakte chocoladereep per deelnemer

Vanaf

€ 45,45 Excl. BTW € 55 Incl. BTW

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • Tot 12 personen
  • WORKSHOP ONTWORPEN VOOR TEAMS: Doe deze workshop samen met je collega’s!

    Voel je even Charlie in de chocoladefabriek en beleef een unieke teambuilding met Malou, een ervaren chocolade maker. 

    De workshop begint met een introductie in het chocolade maakproces. Jullie leren hoe cacaobonen worden gekweekt, geoogst en omgezet in heerlijke chocoladerepen. Tijdens deze uitleg krijgen jij en je collega’s de kans om verschillende ingrediënten te proeven en de smaken en geschiedenis van cacao te ontdekken. Dit is ook een mooi moment om stil te staan bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en de duurzame, ethische manier waarop de cacao van Wild Child Cacao wordt geproduceerd.

    Na de introductie is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en samen aan jullie eigen chocoladerepen te werken. Met de machines van de werkplaats zal je team de technieken toepassen die jullie geleerd hebben, om zo je eigen, unieke repen te maken.

    Aan het eind van de sessie neem je je zelfgemaakte chocoladerepen mee naar huis, samen met de - natuurlijk - zoete herinneringen aan een workshop vol plezier.

    Catering en drankjes zijn op aanvraag beschikbaar tegen een extra vergoeding. Geef je wensen aan bij het indienen van een aanvraag. Let op: de duur van de workshop kan veranderen wanneer catering wordt inbegrepen.

    Ben je met meer dan 12 personen, maar wil je toch graag deze workshop doen? Doe dan een aanvraag voor 12 personen en geef in je aanvraag aan met hoeveel je bent. We zullen dan kijken wat er mogelijk is.

    Locatie van de workshop

    Amsterdam-Noord

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Malou Dronkers

    Ontmoet Malou Dronkers

    Chocolatier

    Wild Child Cacao werd opgericht door Malou en Eva in het hart van Amsterdam.

    Malou, de helft van dit dynamische duo, is de ambachtelijke chocolademaker. Haar reis begon onverwacht in Costa Rica, waar ze langs de weg een cacaovrucht opraapte. Een vriend maakte van deze bonen chocolade, wat haar nieuwsgierigheid wekte en de weg vrijmaakte voor haar liefdesaffaire met cacao.

    Vastbesloten om cacao van boon tot kopje te begrijpen, dook ze in de wereld van cacao. Haar wetenschappelijke achtergrond bracht haar naar cacaoconferenties, onderzoek naar duurzame cacaopraktijken en zelfs een cursus over het beoordelen van cacaobonen. Ze experimenteerde met bonen van over de hele wereld, maar haar hart werd veroverd door de biologische bonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze bonen zijn onder andere perfect om ceremoniële cacao van te maken.

    Het hart van Wild Child Cacao ligt in de Dominicaanse Republiek, afkomstig van de Öko-Caribe biologische boerencoöperatie. De boeren ontvangen uitgebreide ondersteuning en hun zorgvuldige selectie van cacao en de fermentatie daarvan creëren een rijke, volle smaak. 

    In 2022 bezocht Malou de Dominicaanse Republiek om het fermentatieproces beter te leren kennen en om contact te leggen met de lokale bevolking. Deze toewijding om hun cacao tot aan de bron te begrijpen, zorgt voor een echt bijzonder product.

    Wild Child Cacao richt zich op het maken van chocolade en 100% pure cacao en biedt een unieke en smaakvolle ervaring die je nergens anders zult vinden!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 45,45 Excl. BTW

    per persoon