1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Estelle & Georges

Maak kennis met Estelle & Georges.

Wevers

Brussel

Estelle volgde een opleiding textielontwerp aan een bekende school voor beeldende kunsten in Brussel. In 2014 ging ze naar Benin om stage te lopen in Agonglo, waar ze Georges ontmoette. Hij deelt met haar zijn passie en knowhow van de Beninese weeftechniek, gedurende enkele maanden. Estelle verlaat het land om haar diploma te behalen en keert dan terug voor een jaar om haar kennis te verdiepen. Ze zette haar masteropleiding voort in samenwerking met Georges en samen creëerden zij bruggen tussen Benin en België en werkten ze aan unieke creaties; zoals een traditionele Beninse lendendoek die in Vlaanderen werd geweven en hangmatten die met vier handen werden gemaakt. 

Sinds juli 2021 heeft Georges zich permanent in Brussel gevestigd en hebben ze samen hun project gelanceerd. Ze produceren voornamelijk meubeltextiel en willen graag de unieke knowhow van de Beninse weeftechniek delen. Ze werken ook op een ecologisch verantwoorde manier en doen aan upcycling. 

Estelle en Georges zullen hun liefde voor het vak op een educatieve manier met u delen. Ontmoet hen en beleef een uniek moment in hun gezelschap!