1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Ontdek broodbakken en maak je eigen zuurdesembrood

3 uur op ontdekking met Karel

Kennis in broodbakken

Je eigen, rogge volkoren zuurdesembrood

€ 90

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 6 tot 10 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Ga mee met Karel op een interessante reis door de kunst van het broodbakken, waar hij je zorgvuldig door zijn ambacht loodst.

    We beginnen de workshop met een voorbereid deeg. Karel duikt in de fijne kneepjes van het verdelen en snijden, zodat elk stukje precies goed is. Terwijl jullie samen het deeg vormen, legt Karel de nadruk op de kunst van het vouwen, zodat jouw brood prachtig rijst.

    Eenmaal gevormd, gaat het deeg in een banneton, wachtend op z'n make-over. Maar omdat we niet eeuwig de tijd hebben, tovert Karel een ander voorbereid deeg tevoorschijn om door te gaan. Zijn vakmanschap komt écht naar voren als hij de techniek van het insnijden uitlegt, wat het brood z'n unieke look geeft.

    Als het deeg klaar is, is het tijd om te bakken! De ruimte vult zich met die heerlijke geur van vers brood. Terwijl het brood bakt, deelt Karel tips over hoe je je werkplek netjes houdt, zodat het bakproces vlekkeloos verloopt.

    Aan het eind van deze inspirerende sessie ga je naar huis met niet alleen nieuwe kennis, maar ook met je eigen rogge volkoren zuurdesembrood. Als extraatje trakteert Karel iedereen op nog wat extra brood om van te smullen. Kom en dompel jezelf onder in de wereld van ambachtelijk brood met een meesterbakker!

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Karel

    Ontmoet Karel

    Bakker

    Van de befaamde gangen van de Gerrit Rietveld Academie tot aan de bruisende ovens van een bakkerij, het verhaal van Karel Goudsblom is uniek in z'n soort. Na zijn afstuderen in 1983 en na het perfectioneren van zijn vak aan de Rijksacademie Amsterdam, stortte Karel zich op een nieuwe liefde: brood bakken. Wat begon als een klein projectje in zijn keuken groeide al snel uit tot 'Bakkerij MAMA'.

    Maar dit is niet zomaar een bakkerij. MAMA is een mix van Karels passies: een plek waar beeldende kunst, design en culinaire kunsten samenkomen. Deze bakkerij kan het allemaal: van brood tot patisserie, met de focus op authenticiteit. Of het nu gaat om stevig zuurdesembrood of licht gistbrood, elk brood vertelt over traditie.

    De toewijding aan kwaliteit zie je terug in hun keuze voor steengemalen meel, zonder toevoegingen, afkomstig van vier gerenommeerde Nederlandse molens. Midden in Zwanenburg, een gezellig dorpje tussen Haarlem en Amsterdam, staat Bakkerij MAMA als een toonbeeld van ambachtelijke topkwaliteit. De ruimte zelf is al een beleving: groot, licht en super uitnodigend.

    Als bezoeker krijg je een kijkje achter de schermen waar de bakkers hun magie laten zien, terwijl de heerlijke geur van vers brood in de lucht hangt. Bij Bakkerij MAMA vertelt elk brood een verhaal, en met elke hap proef je een stukje van Karels avontuur.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 90

    per persoon

    Aanbod