1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Aardewerk & keramiek

Maak je eigen mok van keramiek

2,5 uur op ontdekking met Kim

Kennis van keramiek

Je handgemaakte keramische mok

€ 65

per persoon

De workshop in detail

 • 2u30
 • 4 tot 7 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Stap binnen in Kim's studio en leer 2,5 uur lang over keramiek!Kim, een ervaren keramiste, neemt je mee op een inspirerende reis door de kunst van het keramiek. Je leert over de diverse technieken om met klei te werken en de materialen die zij gebruikt om haar prachtige stukken te creëren.

  Na een boeiende introductie is het jouw beurt om je handen vuil te maken! Onder Kim's deskundige begeleiding leer je stap voor stap hoe je een unieke mok maakt met behulp van boetseertechnieken. Met Kim's hulp en advies geef je vorm aan je creatie en maak je er een persoonlijk kunstwerk van.

  Kim deelt met jou de geheimen van haar vak, van het werken met kwaliteitsklei tot het toepassen van traditionele technieken. Deze workshop is jouw kans om je eigen creativiteit te ontdekken en te ontplooien.

  Aan het einde van de workshop, help je misschien even met het opruimen van het materiaal. Je laat je kunstwerk achter bij Kim, die zorgt voor het drogen, bakken en glazuren ervan. Je spreekt met haar af wanneer je je afgewerkte mok kunt ophalen. Na een paar dagen is het zover, en kun je jouw persoonlijke keramiek meesterwerk mee naar huis nemen!

  Dompel jezelf onder in de wereld van keramiek met Kim en ga naar huis met meer dan alleen een mok – je neemt nieuwe vaardigheden en een mooie herinnering mee!Deze workshop is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Kim past de taal van de workshop aan naargelang de aanwezige deelnemers.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Praktische informatie

  The workshop takes place at Contact Amsterdam, an incubator of artists and artisans. 

  Wecandoo - Ontmoet Kim B.

  Ontmoet Kim B.

  Keramiste

  Kim  volgde een opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar studies kunstacademie en keramiek verdiepte ze zich in de wereld van de klei. Tijdens en naast haar studie werkte ze in de koffiespecialiteiten industrie, waar ze niet alleen de waarde van goed eten en drinken ontdekte, maar ook het belang van goed ontworpen keramiek.Tijdens haar laatste studiejaar ontdekte ze haar passie voor keramiek. Na het behalen van haar diploma ging ze werken als mentor bij Studio Pansa, een keramiekwerkplaats in Amsterdam Oost. Daar verfijnde ze haar vaardigheden door cursussen en het beantwoorden van de vele vragen van de leden. In korte tijd deed ze enorme kennis op over het ambacht. Daarom besloot ze zich volledig te richten op haar keramiek en illustratiewerk als freelancer, en verliet ze haar baan in de horeca.Kim werkt nu dagelijks in haar studio in Amsterdam Nieuw-West bij Contact Amsterdam, waar ze niet alleen keramiek maakt, maar ook cursussen pottenbakken geeft. Haar liefde voor keramiek straalt door in haar werk, en haar talent is duidelijk zichtbaar in de unieke stukken die ze maakt. Ongeacht of je een beginner of een ervaren pottenbakker bent, Kim's workshops zijn een geweldige manier om nieuwe technieken te leren en creatief aan de slag te gaan met klei.Wil je je creatieve kant verkennen of de kunst van het pottenbakken leren, neem dan zeker deel aan Kim's keramiekworkshops. Voor wie verliefd is op haar workshops geeft ze bovendien ook langere workshops.

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 65

  per persoon

  Aanbod