Maak je eigen mok van keramiek

Amsterdam, Westerpark

Leer over keramiek en ontwerp je eigen mok met keramiste Kim2,5 uur ontdekking met Kim

Kennis van keramiek

Jouw mooie handgemaakte keramische mok

€ 65  / persoon

Verloop van de workshop

Stap binnen in Kim's studio en leer 2,5 uur lang over keramiek!

Tijdens deze cursus introduceert Kim je in de wereld van keramiek, de verschillende technieken om met klei te werken, en de materialen die ze gebruikt.

Na deze korte presentatie is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Je leert stap voor stap hoe je een mok maakt met behulp van de boetseertechniek. Dankzij de goede raad van de keramiste slaag je erin je creatie vorm te geven en er een echt persoonlijk stuk van te maken.

Aan de hand van kwaliteitsgrondstoffen en traditionele technieken onthult Kim alle geheimen van haar vak. Waag de sprong en beleef een ongelooflijke ervaring met haar!

Aan het eind van de workshop vraagt Kim je misschien om het materiaal op te ruimen. Daarnaast overhandig je haar ook jouw creatie. De kunstenares zorgt zelf voor het drogen, bakken en glazuren. De modaliteiten voor het ophalen van je creatie spreek je met haar af. Een paar dagen later mag je je kunstwerk komen ophalen.

Deze workshop is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Kim past de taal van de workshop aan naargelang de aanwezige deelnemers.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


4 - 6 pers.


2u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gegeven in English, Nederlands


Maak kennis Kim B.

Kim  volgde een opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar studies kunstacademie en keramiek verdiepte ze zich in de wereld van de klei. Tijdens en naast haar studie werkte ze in de koffiespecialiteiten industrie, waar ze niet alleen de waarde van goed eten en drinken ontdekte, maar ook het belang van goed ontworpen keramiek.

Tijdens haar laatste studiejaar ontdekte ze haar passie voor keramiek. Na het behalen van haar diploma ging ze werken als mentor bij Studio Pansa, een keramiekwerkplaats in Amsterdam Oost. Daar verfijnde ze haar vaardigheden door cursussen en het beantwoorden van de vele vragen van de leden. In korte tijd deed ze enorme kennis op over het ambacht. Daarom besloot ze zich volledig te richten op haar keramiek en illustratiewerk als freelancer, en verliet ze haar baan in de horeca.

Kim werkt nu dagelijks in haar studio in Amsterdam Nieuw-West bij Contact Amsterdam, waar ze niet alleen keramiek maakt, maar ook cursussen pottenbakken geeft. Haar liefde voor keramiek straalt door in haar werk, en haar talent is duidelijk zichtbaar in de unieke stukken die ze maakt. Ongeacht of je een beginner of een ervaren pottenbakker bent, Kim's workshops zijn een geweldige manier om nieuwe technieken te leren en creatief aan de slag te gaan met klei.

Wil je je creatieve kant verkennen of de kunst van het pottenbakken leren, neem dan zeker deel aan Kim's keramiekworkshops. Voor wie verliefd is op haar workshops geeft ze bovendien ook langere workshops.Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen