Maak in 2 sessies kennis met de pottenbakkersschijf

Amsterdam, Westerpark

Leer gedurende 2 sessies de draaischijf kennen en maak een mooie schaal met keramiste Kim2 sessies met Kim

Kennis van keramiek

Jouw unieke schaal

€ 129  / persoon

Verloop van de workshop

Ontdek de magie van de draaischijf in Kim's studio!

Gedurende twee sessies van 2,5 uur begeleidt de keramiste je door alle stappen om je eigen schaal te maken.

De eerste sessie is gewijd aan het ontdekken van de pottenbakkersschijf. Je leert hoe je de klei moet manipuleren om alle luchtbellen te verwijderen en hem kneedbaarder te maken voordat je ermee aan de slag gaat. Vervolgens ontdek je hoe de pottenbakkersschijf werkt, waarbij je het stuk eerst centreert voordat je er hoogte aan toevoegt. Tenslotte geef je het de vorm die je wilt door de beweging van de klei te volgen.

De tweede cursus vindt een week later plaats, op dezelfde tijd en dag als de eerste cursus. Je creatie is nu gaan drogen, en je gaat dan over tot de afwerking.

Kim zorgt vervolgens voor het bakken. Een paar weken later kun je je creatie ophalen.

De prijs van de workshop is inclusief het aantal dagen dat in de beschrijving staat. Met de reservering op de Wecandoo website kun je alleen de datum van de eerste sessie plannen. Alle volgende sessies moeten rechtstreeks met de ambachtsvrouw worden gepland. Als de dagen opeenvolgend zijn, vindt de volgende workshop automatisch plaats op de dag na de eerste geboekte dag.


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 4 pers.


2d


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gegeven in English, Nederlands


Maak kennis Kim B.

Kim  volgde een opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar studies kunstacademie en keramiek verdiepte ze zich in de wereld van de klei. Tijdens en naast haar studie werkte ze in de koffiespecialiteiten industrie, waar ze niet alleen de waarde van goed eten en drinken ontdekte, maar ook het belang van goed ontworpen keramiek.

Tijdens haar laatste studiejaar ontdekte ze haar passie voor keramiek. Na het behalen van haar diploma ging ze werken als mentor bij Studio Pansa, een keramiekwerkplaats in Amsterdam Oost. Daar verfijnde ze haar vaardigheden door cursussen en het beantwoorden van de vele vragen van de leden. In korte tijd deed ze enorme kennis op over het ambacht. Daarom besloot ze zich volledig te richten op haar keramiek en illustratiewerk als freelancer, en verliet ze haar baan in de horeca.

Kim werkt nu dagelijks in haar studio in Amsterdam Nieuw-West bij Contact Amsterdam, waar ze niet alleen keramiek maakt, maar ook cursussen pottenbakken geeft. Haar liefde voor keramiek straalt door in haar werk, en haar talent is duidelijk zichtbaar in de unieke stukken die ze maakt. Ongeacht of je een beginner of een ervaren pottenbakker bent, Kim's workshops zijn een geweldige manier om nieuwe technieken te leren en creatief aan de slag te gaan met klei.

Wil je je creatieve kant verkennen of de kunst van het pottenbakken leren, neem dan zeker deel aan Kim's keramiekworkshops. Voor wie verliefd is op haar workshops geeft ze bovendien ook langere workshops.Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen