1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Aardewerk & keramiek

Maak in 2 sessies kennis met de pottenbakkersschijf

2 sessies met Kim

Kennis van keramiek

Jouw unieke schaal

€ 159

per persoon

De workshop in detail

 • 2d
 • 2 tot 4 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontdek de wereld van keramiek en ervaar de betovering van de draaischijf in Kim's studio. In twee sessies van elk 2,5 uur, neemt Kim, een ervaren keramiste, je mee op een reis van creatie naar voltooiing van je eigen handgemaakte schaal.

  In de eerste sessie dompel je jezelf onder in de kunst van het pottenbakken. Je begint met het leren van de fijne kneepjes van het voorbereiden van de klei, waarbij je leert hoe je luchtbellen verwijdert en de klei kneedbaar maakt. Vervolgens maak je kennis met de draaischijf: je leert hoe je de klei centreert en er vervolgens hoogte en vorm aan geeft. Het is een fascinerend proces om te zien hoe je creatie onder je handen tot leven komt.

  Een week later kom je terug voor de tweede sessie, op hetzelfde tijdstip. Je vindt je schaal zoals je die hebt achtergelaten, nu klaar voor de afwerkingsfase. Onder Kim's begeleiding werk je de details af en maak je je schaal klaar voor het bakproces, dat Kim voor haar rekening neemt.

  Een paar weken later is het grote moment daar: je kunt je eigen, unieke keramiekschaal ophalen. Het is niet alleen een prachtig stuk handwerk, maar ook een tastbare herinnering aan een mooie ervaring in Kim's gezellige atelier!

  De prijs van de workshop is inclusief het aantal dagen dat in de beschrijving staat. Met de reservering op de Wecandoo website kun je alleen de datum van de eerste sessie plannen. Alle volgende sessies moeten rechtstreeks met de ambachtsvrouw worden gepland. Als de dagen opeenvolgend zijn, vindt de volgende workshop automatisch plaats op de dag na de eerste geboekte dag.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Praktische informatie

  The workshop takes place at Contact Amsterdam, an incubator of artists and artisans. 

  Wecandoo - Ontmoet Kim B.

  Ontmoet Kim B.

  Keramiste

  Kim  volgde een opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar studies kunstacademie en keramiek verdiepte ze zich in de wereld van de klei. Tijdens en naast haar studie werkte ze in de koffiespecialiteiten industrie, waar ze niet alleen de waarde van goed eten en drinken ontdekte, maar ook het belang van goed ontworpen keramiek.Tijdens haar laatste studiejaar ontdekte ze haar passie voor keramiek. Na het behalen van haar diploma ging ze werken als mentor bij Studio Pansa, een keramiekwerkplaats in Amsterdam Oost. Daar verfijnde ze haar vaardigheden door cursussen en het beantwoorden van de vele vragen van de leden. In korte tijd deed ze enorme kennis op over het ambacht. Daarom besloot ze zich volledig te richten op haar keramiek en illustratiewerk als freelancer, en verliet ze haar baan in de horeca.Kim werkt nu dagelijks in haar studio in Amsterdam Nieuw-West bij Contact Amsterdam, waar ze niet alleen keramiek maakt, maar ook cursussen pottenbakken geeft. Haar liefde voor keramiek straalt door in haar werk, en haar talent is duidelijk zichtbaar in de unieke stukken die ze maakt. Ongeacht of je een beginner of een ervaren pottenbakker bent, Kim's workshops zijn een geweldige manier om nieuwe technieken te leren en creatief aan de slag te gaan met klei.Wil je je creatieve kant verkennen of de kunst van het pottenbakken leren, neem dan zeker deel aan Kim's keramiekworkshops. Voor wie verliefd is op haar workshops geeft ze bovendien ook langere workshops.

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 159

  per persoon