1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Cosmetica en welzijn

Maak je eigen zalf van vers geplukte kruiden

3 uur op ontdekking met Moos

Kennis in wildplukken

Je zelfgemaakte zalf

€ 65

per persoon

De workshop in detail

 • 3u
 • 4 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontmoet Moos, een gepassioneerde kruidenliefhebber met een missie om ons terug te brengen naar de essentie van de natuur. In deze workshop neemt Moos je mee op reis door de wereld van wilde kruiden en bloemen. Ze deelt haar diepgaande kennis over het hele proces, de beschikbare kruiden (afhankelijk van het seizoen en wat de natuur te bieden heeft), hun geneeskrachtige eigenschappen en hoe je ze effectief kunt combineren. 

  Samen met Moos ga je zelf kruiden en bloemen plukken in haar kruidentuin, waarbij ze je begeleidt om deze zorgvuldig bij elkaar te verzamelen. Moos is gefascineerd door "onkruid" en de eetbare schatten die de natuur te bieden heeft. Ze heeft veel geleerd tijdens haar Kruidenvakopleiding en wil haar kennis graag met anderen delen. Alles wat we nodig hebben, groeit namelijk al om ons heen! 

  Na een uitgebreide sessie wildplukken en de lessen van Moos, ga je aan de slag met het maken van je eigen zalf. Je kiest een basis van olie of alcohol en combineert deze met kruidenwater. Dit alles op basis van de collectie van kruiden en bloemen die je zelf hebt geplukt. Deze zalf moet nog drie weken trekken na de workshop, maar daarna heb je een zelfgemaakte, natuurlijke zalf van 30 ml vol geneeskracht in handen.

  Leer hoe je kunt profiteren van de giften van de natuur, over verschillende kruiden en bloemen die overal in de natuur terug te vinden zijn. Ga mee op onderzoek en ontdek samen met Moos de schoonheid van de wilde natuur!

  Locatie van de workshop

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Taal van de workshop

  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Moos

  Ontmoet Moos

  Wildplukker

  Maak kennis met Moos, een gepassioneerde kruidenliefhebber met een passie voor alles wat groeit in de wilde natuur. In een wereld waar we gewend zijn aan winkelen in supermarkten, wil Moos ons laten zien dat alles wat we nodig hebben al buiten groeit. Ze nodigt je uit om de verborgen schatten van de natuur te (her)ontdekken.

  Moos is verbaasd over hoe nuttige geneeskrachtige kruiden vaak over het hoofd worden gezien. Ze wijst op het feit dat gemeentes vaak waardevolle 'onkruiden' verwijderen, dat takken rondom bomen worden gesnoeid, en dat we vaak alleen maar planten als decoratie in onze tuinen en op onze vensterbanken hebben. Moos' missie is dan ook om terug te keren naar de essentie van de natuur en de waarde van wilde kruiden en planten te laten zien. Dat is dan ook waar haar wildplukwandelingen en workshops om draaien: bewustwording, inzicht en het maken van nieuwe producten met vers geplukte wilde ingrediënten.

  Als je met Moos op een wildplukwandeling gaat, zal je perspectief op brandnetels, paardenbloemen en klimop voorgoed veranderen. Moos geeft sinds 2016 workshops, gastlessen en wildpluktrainingen aan studenten van alle leerjaren aan de Kruidenvakopleiding. Maar nu wil ze haar kennis ook graag delen met andere geïnteresseerden. Moos benadrukt dat niet alle ‘onkruid’ eetbaar is en dat enige achtergrondkennis nodig is voordat je gaat plukken. Haar wildplukwandelingen bieden daarom de perfecte gelegenheid om te leren hoe je planten, bomen en bloemen kunt herkennen; waardoor de wereld van wilde kruiden zich voor je opent! 

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 65

  per persoon