Stel drie plantaardige verzorgingsproducten samen volgens de droogmethode

Brussel, ninove poort

Leer hoe u planten droogt en drie verzorgingsproducten op basis van planten maakt met Tessa


Maak kennis met Tessa
Oprichters van Molleke


2,5 uur opleiding met Tessa

Kennis van het drogen en verwerken van planten

Uw 3 lichaamsverzorgingsproducten: een medicinale haarverzorging, een "last minute" leave-in shampoo, een massageolie

50 €  / persoon

Verloop van de workshop

Betreed het atelier van deze drie gepassioneerde personen om de methode van het drogen van planten en de verwerkingstechnieken te ontdekken.

De workshop begint met de verkenning van de locatie en de geheimen die er verborgen liggen. U leert vervolgens welke grondstoffen gedroogd kunnen worden om al hun weldaden te behouden, alvorens aan de slag te gaan!

Vervolgens leert u hoe u gedroogde of gerehydrateerde en hele of poedervormige planten, groenten, fruit, wortels of zaden kunt verwerken in drie unieke producten: een medicinale haarbehandeling, een "last minute" leave-in shampoo en een massageolie.

Naast de verworven kennis verlaat u deze workshop met uw producten, die goed zijn voor u en voor de planeet!

Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtsvrouw zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.


Praktische informatie


Brussel


3 - 10 pers.


2u30


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in Français, English, Nederlands


Maak kennis Tessa.

Molleke betekent "kleine mol" in het Nederlands. Deze naam vestigt de aandacht op dit kleine zoogdier dat vaak een hekel heeft aan liefhebbers van "mooie" tuinen. Een "schaduwwerker" die toch een belangrijke rol speelt in het ecosysteem. Zijn bewerken van de aarde belucht de bodem, dankzij de lange gangen. Hij regelt ook het aantal insecten en slakken door zich te voeden. Net als een mol wil het team van Molleke soms onbekende kennis en vaak vergeten waarden verspreiden door galerijen te graven en netwerken te verbinden!

Alicia, Tessa en Aline zijn gepassioneerd over het promoten van lokale producten en een gezondere en meer ecologische manier van leven. Op deze basis hebben zij Molleke opgericht, een plaats die volledig gewijd is aan de promotie en verspreiding van een duurzamere levensstijl. Het is ook een plaats van uitwisseling en leren rond drie met elkaar verbonden polen: een online en fysieke kruidenierswinkel met gezonde producten, tegen eerlijke prijzen en in een korte keten, een café waar u nieuwe energie kunt opdoen en 'huisgemaakte' gerechten kunt proeven, en een ruimte voor de burger om praktijken en kennis te ontdekken en te delen.

Dit project is het resultaat van drie beroepsomscholingen met als gemeenschappelijk doel zin te geven aan hun dagelijks leven. 

Zij willen de recepten voor een duurzamere wereld opnieuw uitvinden en verspreiden en momenten van gezelligheid en wederzijdse hulp creëren. De voornaamste missie van Molleke is het bewustmaken en implementeren van methodes om afval te verminderen. Het project wil de Zero Waste aanpak toegankelijk maken en bevordert de effecten ervan, zowel individueel (empowerment, geld besparen) als collectief (milieubehoud en circulair denken, mensen met elkaar verbinden).

In 2019 kwam het project voor het eerst tot leven in de vorm van een pop-up van 2 maanden in de stadsserres van de vzw Parckfarm Tour et Taxis in Molenbeek. Na deze proefperiode verhuisde Molleke naar 1000 Brussel en begon zijn activiteiten in de Kruitmolenstraat 64. Het is een winkel van producenten waar u lokale producten van topkwaliteit kunt ontdekken! De plaats is ideaal gelegen in het centrum van BrusselPlaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...