Wecandoo - 0
Wecandoo - 2
Wecandoo - 3
Wecandoo - 4
Wecandoo - 5
Wecandoo - 6
Wecandoo - 7
Wecandoo - 8
Wecandoo - 9
Wecandoo - 10
Wecandoo - 11
Wecandoo - 12
Wecandoo - 13
  1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze ambachtslieden
  4. /
  5. Alain

Maak kennis met Alain.

Chocoladefabrikant

Brussel

"Bomma' betekent 'grootmoeder' in het Brussels en 'Flora' is de naam van de grootmoeder van de medeoprichter, die haar liefde voor de keuken doorgaf aan haar kleinzoon, Alain. Net als Flora wil de chocoladefabriek verantwoordelijk en gul zijn, bereid om haar geheimen door te geven en aandacht te hebben voor wat de plaatselijke flora aan nieuwe smaken kan toevoegen.

Het Bomma Flora avontuur is het verhaal van Alain en Bernard, zijn broer, die hem op een dag subtiel het idee in het oor fluisterde om met chocolade te gaan werken. 

Bernard woont in Nicaragua en werkt sinds enkele jaren voor een NGO die duurzame ontwikkelingsprojecten ondersteunt. Als onderdeel van zijn missie heeft hij deelgenomen aan de chocoladebeurs van Parijs met plaatselijke producenten om de mogelijkheden binnen de cacao-industrie te verkennen. Het was bij die gelegenheid dat Alain voor het eerst een chocoladeproefstuk proefde. Hij komt er al gauw achter dat er oneindig veel ongelooflijk smakelijke soorten zijn en overweegt de mogelijkheid om er zijn brood mee te gaan verdienen. 

Voorheen werkte Alain bij de ULB als opleider in stedelijke en ruimtelijke ordening. Op 50-jarige leeftijd besloot hij het ondernemersavontuur aan te gaan. Na twee jaar opleiding tot ambachtelijk chocolatier en twee stages besloot hij zijn eigen duurzame, circulaire en gecertificeerde biologische chocoladefabriek op te richten. Hij brengt de cacaobonen binnen, die hij zelf selecteert en van A tot Z verwerkt.

Alain experimenteert veel met de planten die hij infuseert en mengt ze vervolgens met chocolade voor de smaak: chocoladereep met moerasspirea of venkel, chocolaatjes met lila of vlierbloesem; of voor de kleur: witte chocolade met kurkuma of spirulina...!

Zijn activiteit maakt ook deel uit van een 'zero waste'-aanpak, want hij werkt met verpakkingen van biologische oorsprong en produceert alles op basis van de basisingrediënten: chocolade, uiteraard, maar ook pralines, ganaches, karamels, geleien, enz.. 

Nu wil Alain iedereen bewust maken van goede producten en hen de gelegenheid geven om hun creativiteit de vrije loop te laten door het hen zelf te laten doen! Hij heet u dan ook van harte welkom in zijn atelier, dat hij deelt met Bram, een koffiebrander bij Wecandoo! 

Zoals u ziet, kijkt Alain ernaar uit u te mogen verwelkomen in zijn Belgische chocoladefabriek die inheemse planten en kwaliteitschocolade hoog in het vaandel draagt.