1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Leer

Maak je eigen paar sneakers

5 uur op ontdekking met Esther en haar team

Kennis van lederwaren

Je unieke paar sneakers

€ 180

per persoon

De workshop in detail

 • 5u
 • 3 tot 8 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Welkom in Esther's creatieve werkplaats, waar jij de kunst van lederbewerking onder de knie krijgt!

  In deze 5 uur durende workshop ga je, met de hulp van Esther en haar deskundige team, aan de slag om je eigen paar lederen sneakers te maken. Het is een unieke kans om je eigen stijl te ontdekken en te creëren!

  Kies tussen high of low top sneakers en personaliseer elk onderdeel volgens jouw smaak. Je hebt de vrijheid om de kleuren en texturen van het leer te kiezen - van generfd tot lak of glad - alles om jouw perfecte paar sneakers te ontwerpen!

  Je gaat hands-on aan de slag: van het uitsnijden van de stukken en lijmen, tot het voorbereiden van de binnenzool en het met de hand naaien van de sneakers. En ten slotte monteer je de zool, allemaal onder het waakzame oog en met de hulp van Esther en haar gepassioneerde team.

  Aan het einde van deze workshop stap je naar buiten met een prachtig paar lederen sneakers, helemaal door jou gemaakt, klaar om elke dag gedragen te worden!

  Deze workshop is een echte culturele ontmoetingsplaats en wordt aangeboden in verschillende talen, aangepast aan de aanwezige deelnemers. Laat je inspireren en creëer iets unieks in Esther's workshop!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team.

  Ontmoet Esther en haar team.

  Lederbewerkers, mozaïekmakers en naaisters

  Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster. Een ware creatieve duizendpoot!

  ls trotse eigenares van het House of Arts & Crafts, gelegen in het hart van Amsterdam, heeft ze een bruisend centrum voor ambachtslieden gecreëerd. Wat ooit begon als haar eigen werkplaats, Jouw Stoute Schoenen, op de Wallen in Amsterdam, groeide al snel uit tot een creatieve hub voor iedereen. Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties! "Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje."Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.

  Hier heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Hier combineren ze traditioneel vakmanschap met de modernste technologieën, waardoor ze voortdurend nieuwe technische mogelijkheden verkennen en spannende uitdagingen aangaan.Naast het begeleiden van mensen bij het realiseren van hun eigen creatieve ideeën, produceren ze ook samples voor zowel grote als kleine merken, en maken ze met de hand unieke, op maat gemaakte schoenen en tassen in kleine series. Esther benadrukt: “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

  Met trots kunnen we zeggen dat Esther één van de eerste ambachtslieden was die zich aansloot bij Wecandoo in Amsterdam.

  1 beoordeling

  Atelier A
  AA

  Atelier A

  12/29/2023

  Wat een fantastische manier om te leren hoe je schoenen ontwerpt en vervaardigd! Ik heb het erg naar mijn zin gehad en er een paar prachtige maar vooral unieke sneakers aan overgehouden! Bedankt Esther!

  € 180

  per persoon

  Aanbod