Voel je even Sjakie in de chocoladefabriek van Wild Child Cacao!
Malou, een ervaren chocolademaker, leert je in deze workshop alles over bean to bar chocolade. Bean to bar houdt in dat er bij Wild Child Cacao chocolade wordt gemaakt vanaf de rauwe cacaoboon. Je leert dus over het gehele proces.
Daar begint de workshop ook mee: een introductie in het hele proces van chocolade maken. Ontdek hoe cacaobonen worden gekweekt, geoogst en getransformeerd in heerlijke chocoladerepen. Malou leidt je door elke stap en laat je onderweg ook de ingrediënten proeven. Van het historische gebruik van cacao tot de manier waarop het vandaag de dag wordt gebruikt, je leert het allemaal.
Daarna stroop je de mouwen op en ga je zelf aan de slag. Je gebruikt de machines van de fabriek om je eigen chocoladereep te maken. Je kunt alles wat je hebt geleerd dus direct toepassen.
Hopelijk tot snel!
Locatie van de workshop
Amsterdam-Noord
Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Wild Child Cacao werd opgericht door Malou en Eva in het hart van Amsterdam.
Malou, de helft van dit dynamische duo, is de ambachtelijke chocolademaker. Haar reis begon onverwacht in Costa Rica, waar ze langs de weg een cacaovrucht opraapte. Een vriend maakte van deze bonen chocolade, wat haar nieuwsgierigheid wekte en de weg vrijmaakte voor haar liefdesaffaire met cacao.
Vastbesloten om cacao van boon tot kopje te begrijpen, dook ze in de wereld van cacao. Haar wetenschappelijke achtergrond bracht haar naar cacaoconferenties, onderzoek naar duurzame cacaopraktijken en zelfs een cursus over het beoordelen van cacaobonen. Ze experimenteerde met bonen van over de hele wereld, maar haar hart werd veroverd door de biologische bonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze bonen zijn onder andere perfect om ceremoniële cacao van te maken.
Het hart van Wild Child Cacao ligt in de Dominicaanse Republiek, afkomstig van de Öko-Caribe biologische boerencoöperatie. De boeren ontvangen uitgebreide ondersteuning en hun zorgvuldige selectie van cacao en de fermentatie daarvan creëren een rijke, volle smaak.
In 2022 bezocht Malou de Dominicaanse Republiek om het fermentatieproces beter te leren kennen en om contact te leggen met de lokale bevolking. Deze toewijding om hun cacao tot aan de bron te begrijpen, zorgt voor een echt bijzonder product.
Wild Child Cacao richt zich op het maken van chocolade en 100% pure cacao en biedt een unieke en smaakvolle ervaring die je nergens anders zult vinden!
We learned so much about the chocolate production process and made an amazing chocolate bar at the end of the workshop! You will also discover and taste what REAL chocolate is :-)
Pierre Z
10/13/2024
We learned so much about the chocolate production process and made an amazing chocolate bar at the end of the workshop! You will also discover and taste what REAL chocolate is :-)