Ontdek de magische wereld van cacao tijdens deze interessante workshop!
Het avontuur begint met een warm welkom bij Wild Child Cacao, waar Eva en Malou hun liefde voor cacao delen. Neem een kijkje achter de schermen tijdens een exclusieve rondleiding door de werkruimtes. Bekijk de ingewikkelde machines die leven blazen in cacao; zowel door de bonen om te zetten in 100% pure cacao als in heerlijke chocolade.
Eva en Malou delen tijdens de rondleiding uitgebreid hun kennis over de ambachtelijke kunst van het chocolade maken. Zie hoe eenvoudige cacaobonen veranderen in cacao en chocolade. Ontdek daarnaast de bijzondere gezondheidsvoordelen van cacao en ervaar het grote verschil tussen fabrieksmatig geproduceerde chocolade en de ambachtelijke, bean-to-bar creaties van Wild Child Cacao.
Maak tot slot je zintuigen klaar… Proef 100% pure cacao, knabbel – als je durft – aan een rauwe cacaoboon en geniet van de smaken van witte chocolade.
Laat je onderdompelen in de wereld van cacao, waar interessante lessen en plezier samenkomen!
Locatie van de workshop
Amsterdam-Noord
Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Extra informatie
Talen van de workshop
English Nederlands
Ontmoet Wild Child Cacao
Chocolatier
Wild Child Cacao werd opgericht door Malou en Eva in het hart van Amsterdam.
Malou, de helft van dit dynamische duo, is de ambachtelijke chocolademaker. Haar reis begon onverwacht in Costa Rica, waar ze langs de weg een cacaovrucht opraapte. Een vriend maakte van deze bonen chocolade, wat haar nieuwsgierigheid wekte en de weg vrijmaakte voor haar liefdesaffaire met cacao.
Vastbesloten om cacao van boon tot kopje te begrijpen, dook ze in de wereld van cacao. Haar wetenschappelijke achtergrond bracht haar naar cacaoconferenties, onderzoek naar duurzame cacaopraktijken en zelfs een cursus over het beoordelen van cacaobonen. Ze experimenteerde met bonen van over de hele wereld, maar haar hart werd veroverd door de biologische bonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze bonen zijn onder andere perfect om ceremoniële cacao van te maken.
Eva, de andere helft van dit chocolademakers-partnerschap, is een creatieve ziel. Haar reis in cacao begon in 2017; gedreven door de wens om te ontsnappen aan de Nederlandse winter. Tijdens haar reizen door Midden-Amerika leerde ze over cacao. Van de boon tot ceremonieel gebruik en de medicinale eigenschappen ervan.
Bij haar terugkeer naar Nederland bracht het lot haar bij Malou en samen richtten ze Wild Child Cacao op. Hun gedeelde visie was eenvoudig: een cacaomerk creëren, vol met smaak en kleur.
Het hart van Wild Child Cacao ligt in de Dominicaanse Republiek, afkomstig van de Öko-Caribe biologische boerencoöperatie. De boeren ontvangen uitgebreide ondersteuning en hun zorgvuldige selectie van cacao en de fermentatie daarvan creëren een rijke, volle smaak.
In 2022 bezocht Malou de Dominicaanse Republiek om het fermentatieproces beter te leren kennen en om contact te leggen met de lokale bevolking. Deze toewijding om hun cacao tot aan de bron te begrijpen, zorgt voor een echt bijzonder product.
Wild Child Cacao richt zich op het maken van chocolade en 100% pure cacao en biedt een unieke en smaakvolle ervaring die je nergens anders zult vinden!