1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij

Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Proef chocolade + rondleiding in een chocolademakerij - Afbeelding nr. 10

45 minuten op ontdekking bij Wild Child Cacao

Ontdek hoe chocolade wordt gemaakt

Proef chocolade en cacao

De workshop in detail

  • 45min
  • 6 jaar min.
  • 3 tot 12 deelnemers
  • Tot 12 mensen voor een privatisering
  • Voel je even Sjakie in de chocolademakerij van Wild Child Cacao! 

    Malou verwelkomt je graag in haar chocolademakerij in Amsterdam-Noord. Je zult een kijkje achter de schermen krijgen terwijl Malou je uitlegt waarvoor de verschillende machines die je ziet worden gebruikt. 

    Bij Wild Child Cacao wordt chocolade gemaakt van bean tot bar, wat betekent dat de chocolade rechtstreeks van cacaobonen wordt gemaakt, in plaats van met een vooraf bereide cacaomassa zoals chocolatiers dat vaak doen.  Dat betekent dat je bij deze workshop dus het gehele proces kunt zien en niet maar een gedeelte daarvan. 

    Natuurlijk is er tijdens de rondleiding uitgebreid gelegenheid om de chocolade van Wild Child Cacao te proeven. En probeer - als je durft - ook eens een rauwe cacaoboon: smaakbeleving gegarandeerd! 

    Tot snel bij Wild Child Cacao!

    Locatie van de workshop

    Amsterdam-Noord

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Malou Dronkers

    Ontmoet Malou Dronkers

    Chocolatier

    Wild Child Cacao werd opgericht door Malou en Eva in het hart van Amsterdam.

    Malou, de helft van dit dynamische duo, is de ambachtelijke chocolademaker. Haar reis begon onverwacht in Costa Rica, waar ze langs de weg een cacaovrucht opraapte. Een vriend maakte van deze bonen chocolade, wat haar nieuwsgierigheid wekte en de weg vrijmaakte voor haar liefdesaffaire met cacao.

    Vastbesloten om cacao van boon tot kopje te begrijpen, dook ze in de wereld van cacao. Haar wetenschappelijke achtergrond bracht haar naar cacaoconferenties, onderzoek naar duurzame cacaopraktijken en zelfs een cursus over het beoordelen van cacaobonen. Ze experimenteerde met bonen van over de hele wereld, maar haar hart werd veroverd door de biologische bonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze bonen zijn onder andere perfect om ceremoniële cacao van te maken.

    Het hart van Wild Child Cacao ligt in de Dominicaanse Republiek, afkomstig van de Öko-Caribe biologische boerencoöperatie. De boeren ontvangen uitgebreide ondersteuning en hun zorgvuldige selectie van cacao en de fermentatie daarvan creëren een rijke, volle smaak. 

    In 2022 bezocht Malou de Dominicaanse Republiek om het fermentatieproces beter te leren kennen en om contact te leggen met de lokale bevolking. Deze toewijding om hun cacao tot aan de bron te begrijpen, zorgt voor een echt bijzonder product.

    Wild Child Cacao richt zich op het maken van chocolade en 100% pure cacao en biedt een unieke en smaakvolle ervaring die je nergens anders zult vinden!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 25

    per persoon