Ontdek rond weven en maak je wandkleed

Amsterdam, Bos en Lommer

Ontdek het ambacht van weven en maak je eigen ronde wandkleed in een 2,5 uur durende workshop met textielkunstenares Hannah


Maak kennis met Hannah E
Textielkunstenares


2,5 uur initiatie in het weven met Hannah

Kennis in de weefkunst

Je eigen mooie ingelijste wandkleed

€ 60  / persoon

Verloop van de workshop

Leer samen  met textielkunstenares Hannah weven gedurende 2,5 uur! In deze workshop maak je kennis met rond weven en leer je hoe je met een rond frame je eigen wandkleed kunt maken.

Om te beginnen kies je de kleuren waarmee je wilt werken. Je kunt kiezen uit verschillende garens om een uniek en persoonlijk wandkleed te maken. 

Nadat je je kleuren hebt gekozen, leert Hannah je hoe je een rond weefgetouw maakt met behulp van een metalen ring met een diameter van 20 cm en wat touw. Daarna leer je verschillende weeftechnieken, waaronder de effen binding, soumak, piling, knooptechniek en rya knooptechniek. Je gebruikt deze weeftechnieken om je rond weefgetouw te vullen.

Hannah helpt je bij de afwerking van je project en geeft je onderweg nog enkele tips. Na afloop van de workshop beschik je over de vaardigheden om nog veel meer ronde weefgetouwen te maken van allerlei afmetingen.

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie, thee of water en je creativiteit de vrije loop laten.

Geniet van Hannah's passie voor weven en haar verlangen om dit ongelooflijke ambacht met anderen te delen.

Aan het eind van de workshop heb je je eigen mooie ronde wandkleed om mee naar huis te nemen. Beleef samen met Hannah een leuke weefdag vol creativiteit en ontdekking!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 10 pers.


2u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gegeven in English


Maak kennis Hannah E.

Hannah Emerson is de talentvolle textielkunstenares achter Tethered Twine. Hannah is al van jongs af aan creatief en heeft een passie voor het maken van mooie, tastbare stukken. Haar liefde voor tekenen, schilderen en het maken van vriendschapsarmbandjes baande de weg voor haar artistieke reis.

Nadat ze een diploma in Psychologie en Schone Kunsten had behaald, ontwikkelde Hannah haar belangstelling voor macrame, weven en haken. Zo begon ze prachtige wandkleden te maken die ze uiteindelijk in 2019 online ging verkopen. Maar Hannah is ook data-analist en combineert haar tijd tussen werk en haar passie.

De magie vindt plaats in Hannah's gezellige gemeenschappelijke studio. Ze staat altijd te popelen om les te geven en haar kennis te delen met iedereen die wil leren. Niet verwonderlijk dat ze zich in Amsterdam vestigde nadat ze daar in 2010 als fille au pair werkte.

De laatste jaren beleeft Hannah veel plezier aan het geven van workshops en haar kennis met anderen te delen. Haar liefde voor lesgeven is net zo sterk als haar passie voor creëren, en ze verwelkomt je graag bij één van haar workshops.


Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Polina R.

Op 19-04-2023
Thank you so much for the workshop yesterday! We have thoroughly enjoyed our time together, and I am looking forward to finishing my piece during the weekend 🖤

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen