1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Juwelen

Dompel je voor een dag lang onder in de wereld van de juwelen

Een dag op avontuur met Laura

Kennis van juwelen maken

Twee gepersonaliseerde zilveren juwelen

€ 290,00

per persoon

De workshop in detail

 • 7u
 • 1 tot 3 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontdek de magische wereld van juwelen maken in een eendaagse workshop met Laura, een gepassioneerde ambachtelijke juwelier die klaarstaat om haar liefde voor dit vak met jou te delen.

  In deze interessante cursusdag onthult Laura haar unieke expertise in het creëren van juwelen met zilverklompjes. Je krijgt de kans om niet één, maar twee prachtige juwelen te maken uit een zorgvuldig door Laura geselecteerde reeks ontwerpen:

  - Creëer een sieraad van begin tot eind: ervaar het hele proces van het smelten van zilver tot het glanzend polijsten. Je leert over het maken van een ingot, werken met de walserij, vormgeven, lassen en vijlen.

  - Ontwerp een juweel met de draadtechniek: kies je eigen ontwerp, zet het nauwgezet in elkaar en voer delicaat soldeerwerk uit.

  Aan het einde van de dag zullen jouw creaties – een ring en een paar oorbellen – tot leven komen met een professionele polijstbeurt.

  Je verlaat deze workshop niet alleen met nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook met prachtige, zelfgemaakte sieraden die jouw dagelijkse leven wat mooier zullen maken. En een extraatje: Laura verzorgt een gezellige lunch, een perfect moment om even te ontspannen en ervaringen te delen!

  Deze workshop wordt aangeboden in meerdere talen, afhankelijk van de deelnemers, zodat iedereen zich welkom en begrepen voelt. Duik in een dag vol creativiteit en vakmanschap met Laura!

  Locatie van de workshop

  Laura's bucolische werkplaats ligt op het platteland en is bereikbaar met de auto.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  Français
  English
  Nederlands

  Praktische informatie

  De lunch is bij de prijs van de workshop inbegrepen.

  Wecandoo - Ontmoet Laura E.

  Ontmoet Laura E.

  Juwelier

  De Franse juweelontwerpster, Laura pendelt tussen Parijs, Nederland en Italië voor haar passie!

  Na haar studies kunstgeschiedenis en een diploma beeldhouwen toegepast op metaal, en na het bijstaan van verschillende kunstenaars, ontwerpers en juweliers met heel verschillende werelden, lanceerde zij in 2015 haar eerste collectie.

  Geboren in een familie van Franse juweliers met oriëntaalse en Scandinavische invloeden, kon zij al op jonge leeftijd de schoonheid van design en juwelen ervaren, door haar oom en daarna haar neef met intelligentie en eenvoud zilver te zien bewerken.

  Elk sieraad is ontworpen als een klein kunstwerkje om te dragen. In massief zilver, verguld messing, vermeil of massief goud. Zij ontwerpt en maakt elk stuk van de collectie in haar atelier, met traditioneel gereedschap. Laura werkt in alle vrijheid en biedt een collectie aan die niet het ritme van de mode volgt, maar zich toelegt op het maken van juwelen van hoge kwaliteit met een sterk design, waardoor ze tijdloos zijn.

  1 beoordeling

  Laura C
  LC

  Laura C

  8/17/2023

  Laura was open-minded and enthusiastic as me when I contacted her about reusing an existing ring to create a new one, and I immediately booked a workshop with her! I arrived at her atelier with the ring and we immediately started working. Laura's professionalism and open-mindedness made it possible to create from the original ring a pendant and a new ring from her collection with the excess gold that remained. She explained every step of jewelry during the process, was patient, gave me the freedom to apply all the steps myself until the finished result. I enjoyed it very much, the result exceeded expectations and I'm so happy that it's 100% made from my grandmother ring, by myself (with Laura help of course!). I highly recommend her workshops!

  € 290,00

  per persoon

  Aanbod