1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Eten

Maak je eigen suikerloze jam van vers geplukte kruiden en vruchten

3 uur op ontdekking met Moos

Kennis in wildplukken

Je zelfgemaakte jam

€ 65

per persoon

De workshop in detail

 • 3u
 • 4 tot 10 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontdek de geheimen van wilde kruiden en de kunst van jam maken, samen met Moos!

  Wil je leren hoe je kunt profiteren van de giften van de natuur? Maak dan kennis met Moos, een deskundige in wilde kruiden. Ze neemt je mee op ontdekkingstocht door het gehele proces: van het wildplukken tot aan het maken van de jam. Moos deelt haar kennis over de verschillende kruiden die seizoensgebonden en afhankelijk van de natuur beschikbaar zijn. Zo kun je in april paardenbloemenjam maken en in het najaar jam van lijsterbessen. Ontdek daarnaast de verborgen geneeskracht van verschillende kruiden en leer hoe je ze kunt combineren om unieke smaken te creëren!

  Tijdens de workshop krijg je de kans om zelf kruiden te plukken in de prachtige kruidentuin van Moos. Daarnaast verzamel je bessen in het nabijgelegen park. Na een uitgebreide sessie wildplukken en de lessen van Moos, komt nu het volgende onderdeel: het maken van de jam! Je kunt kiezen om je jam te maken met behulp van bectine, agar agar of chiazaad - allemaal gezonde alternatieven zonder toegevoegde suiker. Moos zal je begeleiden bij het proces, zodat je een heerlijke pot jam kunt maken om mee naar huis te nemen. 

  Deze workshop is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar en biedt een unieke kans om creatief te zijn met de natuurlijke rijkdom om ons heen. Maak je eigen gezonde, unieke jam en ontdek de magie van wilde kruiden!  Locatie van de workshop

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Taal van de workshop

  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Moos

  Ontmoet Moos

  Wildplukker

  Maak kennis met Moos, een gepassioneerde kruidenliefhebber met een passie voor alles wat groeit in de wilde natuur. In een wereld waar we gewend zijn aan winkelen in supermarkten, wil Moos ons laten zien dat alles wat we nodig hebben al buiten groeit. Ze nodigt je uit om de verborgen schatten van de natuur te (her)ontdekken.

  Moos is verbaasd over hoe nuttige geneeskrachtige kruiden vaak over het hoofd worden gezien. Ze wijst op het feit dat gemeentes vaak waardevolle 'onkruiden' verwijderen, dat takken rondom bomen worden gesnoeid, en dat we vaak alleen maar planten als decoratie in onze tuinen en op onze vensterbanken hebben. Moos' missie is dan ook om terug te keren naar de essentie van de natuur en de waarde van wilde kruiden en planten te laten zien. Dat is dan ook waar haar wildplukwandelingen en workshops om draaien: bewustwording, inzicht en het maken van nieuwe producten met vers geplukte wilde ingrediënten.

  Als je met Moos op een wildplukwandeling gaat, zal je perspectief op brandnetels, paardenbloemen en klimop voorgoed veranderen. Moos geeft sinds 2016 workshops, gastlessen en wildpluktrainingen aan studenten van alle leerjaren aan de Kruidenvakopleiding. Maar nu wil ze haar kennis ook graag delen met andere geïnteresseerden. Moos benadrukt dat niet alle ‘onkruid’ eetbaar is en dat enige achtergrondkennis nodig is voordat je gaat plukken. Haar wildplukwandelingen bieden daarom de perfecte gelegenheid om te leren hoe je planten, bomen en bloemen kunt herkennen; waardoor de wereld van wilde kruiden zich voor je opent! 

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 65

  per persoon