Leer over fermentatie en maak als groep je eigen gefermenteerde groenten
1,5 uur op ontdekking met Moritz
Kennis van probiotische fermentatie
Je eigen pot gefermenteerde groenten en een digitaal fermentatiehandboek
€ 59
per persoon
Onze betaalmethoden
De workshop in detail
1u30
10 tot 30 deelnemers
15 jaar min.
Onder leiding van Moritz, de oprichter van SauerCrowd, is deze workshop ontworpen om je groep praktische kennis en vaardigheden te geven op het gebied van probiotische fermentatie. In 1,5 uur leer je over het belang van darmgezondheid en de connectie met gefermenteerd voedsel, en hoe je je eigen lacto-gefermenteerde groenten kunt maken.
De workshop begint met een 30-minuten durende introductie over darmgezondheid, waarbij onderwerpen zoals het microbioom van de darm en de voordelen van probiotica en prebiotica aan bod komen. Je kunt genieten van thee, koffie of water terwijl je luistert.
Daarna ga je een uur lang zelf groenten fermenteren. Je kunt kiezen om kimchi, zuurdesem of een mix van seizoensgebonden tuinvegetatie te maken. Moritz zal je door het proces leiden en je gaat naar huis met 1-2 potten van je eigen creaties.
Na de workshop krijgt je groep ook een digitaal fermentatiehandboek met verzorgingsinstructies voor je gefermenteerde groenten, recepten en tips om je darmmicrobioom te diversifiëren. Deze kennis stelt je in staat om met vertrouwen thuis verder te fermenteren!
NB: Deze workshops vinden meestal plaats op vrijdagmiddag of zaterdagen en worden in het Engels gegeven. Je bent welkom om achteraf te blijven voor drankjes en gezelligheid!
Locatie van de workshop
Accessible en transports en commun
Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Extra informatie
Taal van de workshop
English
Ontmoet Moritz
Specialist in fermentatie
Ontmoet Moritz, de oprichter van SauerCrowd, een ervaren chef-kok met ervaring in Michelinster-restaurants door heel Europa. Met een achtergrond in de culinaire kunsten en een focus op de verbinding tussen voeding en gezondheid, zet Moritz zich in voor duurzame voedselpraktijken.
Gedreven door de wens om een verschil te maken, richtte Moritz SauerCrowd op met als doel een platform te creëren voor producenten van gefermenteerd voedsel om samen te komen. De missie is eenvoudig: biologische groenten van lokale boerderijen halen en deze omzetten in smakelijke, duurzame producten die de darmgezondheid bevorderen.
SauerCrowd draait helemaal om kwaliteit en smaak. Moritz gelooft in het gebruik van de beste ingrediënten om producten te creëren die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een circulaire economie ondersteunen. Door traditionele fermentatietechnieken te promoten en samen te werken met herstellende boerderijen, streeft SauerCrowd ernaar de perceptie van gefermenteerd voedsel te herdefiniëren en andere voedselproducenten te inspireren hetzelfde te doen.
Dus als je op zoek bent naar heerlijke, duurzame opties die gezondheid en gemeenschap prioriteren, zoek dan niet verder dan Moritz en SauerCrowd!