1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Leer over fermentatie en maak als groep je eigen gefermenteerde groenten

1,5 uur op ontdekking met Moritz

Kennis van probiotische fermentatie

Je eigen pot gefermenteerde groenten en een digitaal fermentatiehandboek

€ 59

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 1u30
  • 10 tot 30 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Onder leiding van Moritz, de oprichter van SauerCrowd, is deze workshop ontworpen om je groep praktische kennis en vaardigheden te geven op het gebied van probiotische fermentatie. In 1,5 uur leer je over het belang van darmgezondheid en de connectie met gefermenteerd voedsel, en hoe je je eigen lacto-gefermenteerde groenten kunt maken.

    De workshop begint met een 30-minuten durende introductie over darmgezondheid, waarbij onderwerpen zoals het microbioom van de darm en de voordelen van probiotica en prebiotica aan bod komen. Je kunt genieten van thee, koffie of water terwijl je luistert.

    Daarna ga je een uur lang zelf groenten fermenteren. Je kunt kiezen om kimchi, zuurdesem of een mix van seizoensgebonden tuinvegetatie te maken. Moritz zal je door het proces leiden en je gaat naar huis met 1-2 potten van je eigen creaties.

    Na de workshop krijgt je groep ook een digitaal fermentatiehandboek met verzorgingsinstructies voor je gefermenteerde groenten, recepten en tips om je darmmicrobioom te diversifiëren. Deze kennis stelt je in staat om met vertrouwen thuis verder te fermenteren!

    NB: Deze workshops vinden meestal plaats op vrijdagmiddag of zaterdagen en worden in het Engels gegeven. Je bent welkom om achteraf te blijven voor drankjes en gezelligheid!

    Locatie van de workshop

    Accessible en transports en commun

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Taal van de workshop

    English

    Wecandoo - Ontmoet Moritz

    Ontmoet Moritz

    Specialist in fermentatie

    Ontmoet Moritz, de oprichter van SauerCrowd, een ervaren chef-kok met ervaring in Michelinster-restaurants door heel Europa. Met een achtergrond in de culinaire kunsten en een focus op de verbinding tussen voeding en gezondheid, zet Moritz zich in voor duurzame voedselpraktijken.

    Gedreven door de wens om een verschil te maken, richtte Moritz SauerCrowd op met als doel een platform te creëren voor producenten van gefermenteerd voedsel om samen te komen. De missie is eenvoudig: biologische groenten van lokale boerderijen halen en deze omzetten in smakelijke, duurzame producten die de darmgezondheid bevorderen.

    SauerCrowd draait helemaal om kwaliteit en smaak. Moritz gelooft in het gebruik van de beste ingrediënten om producten te creëren die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een circulaire economie ondersteunen. Door traditionele fermentatietechnieken te promoten en samen te werken met herstellende boerderijen, streeft SauerCrowd ernaar de perceptie van gefermenteerd voedsel te herdefiniëren en andere voedselproducenten te inspireren hetzelfde te doen.

    Dus als je op zoek bent naar heerlijke, duurzame opties die gezondheid en gemeenschap prioriteren, zoek dan niet verder dan Moritz en SauerCrowd!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 59

    per persoon