1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak je eigen mozzarella en burrata

3 uur ontdekking met Ornella en Roberto

Kennis van kaasmaken

Je heerlijke vers gemaakte burrata

€ 80

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 4 tot 14 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Welkom bij La Burrata Kaasmakerij! Ornella en Roberto verwelkomen je graag bij deze workshop kaas maken, waar je zult leren hoe mozzarella, burrata en stracciatella gemaakt worden! Deze workshop is uniek, omdat je eigenlijk nergens anders in Nederland burrata kunt leren maken. 

    Ornella en Roberto beginnen met een korte introductie over de kaasmakerij en over wat je gaat doen. Daarna verzamelt iedereen zich rond de tafel en ga je aan de slag met het omvormen van wrongel - het deeg dat wordt gevormd na melkfermentatie - tot mozzarella en stracciatella. Je doet elke stap zelf, onder begeleiding van de kaasmakers zelf natuurlijk.  

    Uiteindelijk vul je de mozzarella met het stracciatella-mengsel. Deze stap is uitdagend, maar je zult er zeker voor beloond worden. De workshop eindigt vervolgens met een proeverij, waarbij je kunt genieten van je eigen vers gemaakte burrata. Hoewel je het proces om wrongel te maken thuis helaas niet kunt nadoen vanwege de temperatuurgevoeligheid, vertrek je wel met je eigengemaakte stracciatella en burrata om later van te genieten.

    Als je door wilt gaan met kaas maken en het thuis wilt proberen, vraag het dan aan Ornella en Roberto: zij geven je alle informatie die je nodig hebt om het proces thuis na te doen.

    Meld je aan voor deze workshop bij La Burrata Kaasmakerij voor een informatieve en gezellige ervaring! 

    Let op! Deze workshop wordt gegeven in het Engels. 

    Locatie van de workshop

    Accessible en transports en commun

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Italiano

    Wecandoo - Ontmoet La Buratta Kaasmakerij

    Ontmoet La Buratta Kaasmakerij

    Kaasmaker

    Ontmoet Ornella en Roberto, de trotse eigenaren van La Burrata Kaasmakerij!

    Ornella, oorspronkelijk uit Campanië, Italië, houdt toezicht op zowel de administratieve als de productiekant van de kaasmakerij. Naast haar werkt Roberto, die afkomstig is uit Puglia, Italië. Als voormalig dierenarts vond Roberto zijn passie in het kaasmaken en nu wijdt hij zijn tijd aan het creëren van de perfecte burrata.

    Sinds Ornella en Roberto in 2019 naar Nederland verhuisden, hebben ze zich toegelegd op het gebruik van lokaal ingekochte ingrediënten bij de productie van hun kazen. Hun kazen worden zorgvuldig met de hand gemaakt met Nederlandse melk en traditionele Italiaanse technieken, wat resulteert in een mix van culturen.

    Naast de kaasproductie hebben Ornella en Roberto besloten om workshops te organiseren om kaasliefhebbers te ontmoeten en hun kennis en passie voor kaasmaken te delen. Ga mee met Ornella en Roberto op hun reis om de meest verse burrata op de Nederlandse markt te brengen en leer uit eerste hand over het vakmanschap achter hun heerlijke kazen!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 80

    per persoon

    Aanbod