Maak uw eigen pijl

Amsterdam, West

Verdiep u in het verleden en maak uw eigen pijl met Thomas, boog en pijl maker


Maak kennis met Thomas R
Pijl en boog maker


2,5 uur ontdekking met Thomas

Kennis van pijlontwerp

Uw eigen houten pijl

69 €  / persoon

Verloop van de workshop

Ontdek samen met Thomas duistere vormen van houtbewerking door uw eigen houten pijl te maken en tegelijkertijd de basis van het historische boogschieten te leren!

Om te beginnen leert u meer over de wereld van het boogschieten, die Thomas goed kent. Hij toont u hoe bogen en pijlen worden gemaakt.

Daarna is het aan u! Thomas geeft u een reeds voorbereide pijlschacht, en het is aan u om de veren op de pijl te plaatsen en deze te personaliseren met natuurlijk pigment.

Tot slot eindigt de workshop met het testen van de pijl en leert u de basis van het schieten met de bogen die Thomas maakt. Thomas geeft u de juiste tips over hoe u de boogpees het beste kunt hanteren!

U gaat naar huis met uw creatie en het verlangen om meer te leren over dit prachtige ambacht!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 5 pers.


2u30


Privé-workshop mogelijk


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Thomas R.

Thomas is een buitenmens en een volleerd boogschutter!

Thomas heeft een opleiding tot filmmaker gevolgd en heeft een tijdje in de filmindustrie gewerkt. Hij slaagt erin zijn huidige baan te combineren met zijn passie voor het maken van pijlen en bogen.

Hij is verheugd u te mogen verwelkomen om zijn ervaring in oude ambachten en vaardigheden te delen en zo het boogschieten opnieuw te verbinden met de avontuurlijke kant van ons verleden.

Hij lanceerde zijn bedrijf en zelfs een pijl en boog merk genaamd Ravencraft. Thomas heeft meer dan 12 jaar ervaring in het maken van historisch authentieke bogen en pijlen en traditioneel boogschieten. Wat begon als een interesse in geschiedenis en antropologie is uitgegroeid tot een passie voor het maken van historische bogen en andere werktuigen. Zijn bogen en pijlen worden gemaakt met natuurlijke materialen en volgens traditionele methoden die door verschillende culturen wereldwijd werden en nog steeds worden gebruikt.

In onze moderne cultuur denken we bij boogschieten meestal aan de sportwereld. De pijl en boog spelen echter een belangrijke rol in de geschiedenis en worden in sommige delen van de wereld nog steeds gebruikt als een belangrijk overlevingswapen.

Dankzij Thomas maakt u een reis naar een avontuurlijk deel van ons verleden!


Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Sharon W.

Op 13-03-2023
Very nice experience. Thomas is very knowledgeable and love to talk about his craft. We made a beautiful arrow and it shot really well too.
We recommend it!

Jane H.

Op 17-02-2023
Very interesting interactive workshop . Thomas was very knowledgable and my arrow actually hit the target!

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...