1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Hout

Maak kennis met boogschieten en maak je eigen pijl

2,5 uur ontdekking met Thomas

Kennis van pijlontwerp

Je eigen houten pijl

€ 69

per persoon

De workshop in detail

 • 2u30
 • 2 tot 5 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Stap in de boeiende wereld van houtbewerking en historisch boogschieten met Thomas! Deze workshop is jouw unieke kans om je eigen houten pijl te maken en tegelijkertijd de kunst van het boogschieten onder de knie te krijgen.

  Thomas, een expert in boogschieten, neemt je mee op een leerzame reis. Je begint met een fascinerende introductie in de wereld van het boogschieten, waarbij Thomas zijn kennis deelt over het maken van pijlen en bogen.

  Dan is het jouw beurt om aan de slag te gaan. Met een door Thomas voorbereide pijlschacht begin je met het plaatsen van de veren en personaliseer je de pijl met natuurlijke pigmenten. Dit is jouw kans om een persoonlijke toets aan je creatie te geven!

  De workshop wordt afgesloten met een praktische boogschietles. Thomas leert je de basisvaardigheden van het schieten, inclusief hoe je de boogpees correct hanteert met de bogen die hij zelf heeft gemaakt.

  Je verlaat deze workshop niet alleen met je zelfgemaakte pijl, maar ook met nieuwe kennis over dit fascinerende ambacht. Laat je inspireren en ontdek je talent in boogschieten met Thomas!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Thomas R.

  Ontmoet Thomas R.

  Pijl en boog maker

  Ontmoet Thomas, een echte avonturier en meester-boogschutter met een achtergrond in filmmaken. Thomas heeft zijn carrière in de filmindustrie met succes gecombineerd met zijn passie voor het maken van pijlen en bogen. Hij staat te popelen om zijn kennis en ervaring in oude ambachten met jou te delen en zo de verbinding tussen boogschieten en onze avontuurlijke geschiedenis te herstellen.

  Met meer dan 12 jaar ervaring in het maken van historisch authentieke bogen en pijlen, en een diepgaande interesse in geschiedenis en antropologie, heeft Thomas zijn passie omgezet in een bloeiend bedrijf: Ravencraft. Zijn bogen en pijlen worden vervaardigd met natuurlijke materialen en volgens traditionele methoden die wereldwijd door verschillende culturen worden gebruikt.

  In de moderne cultuur wordt boogschieten vaak gezien als een sport, maar Thomas laat je de rijke historische en culturele betekenis ervan zien. Pijl en boog hebben een cruciale rol gespeeld in onze geschiedenis en worden in sommige delen van de wereld nog steeds als een essentieel overlevingsinstrument gebruikt.

  Doe mee met Thomas voor een avontuurlijke duik in ons verleden en ontdek de kunst van het boogschieten op een geheel nieuwe manier!

  3 beoordelingen

  Mattia M
  MM

  Mattia M

  1/30/2024

  Our arrow-making workshop with Thomas was great! We started with a tour of the building, which is a common creative space for different crafts. Thoma's lab is the best, with traditional woodworking tools and an amazing storage for his bows and arrows! He's super knowledgeable about traditional archery, and he will pass what he can to you while you're doing your arrow (using traditional paints and real goose fletchings) In the end you will try some bow shooting with different bows and your arrow (if you want) which was super fun too! In between he'll offer you coffee and very good company - would love to go again to build more things!

  Sharon W
  SW

  Sharon W

  3/13/2023

  Very nice experience. Thomas is very knowledgeable and love to talk about his craft. We made a beautiful arrow and it shot really well too. We recommend it!

  Jane H
  JH

  Jane H

  2/17/2023

  Very interesting interactive workshop . Thomas was very knowledgable and my arrow actually hit the target!

  € 69

  per persoon

  Aanbod