1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij

Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 10
Wecandoo - Maak mozzarella en geniet van een gastronomisch feest op de boerderij - Afbeelding nr. 11

4,5 uur initiatie met Peter en Ann

Kennis in het maken van mozzarella

Zelf heerlijke geitenmelkgerechten maken

De workshop in detail

  • 4u30
  • 11 jaar min.
  • 4 tot 8 deelnemers
  • Tot 8 mensen voor een privatisering
  • Verwen jezelf met een onvergetelijke ervaring op de geitenboerderij van Peter en Ann.

    Tijdens een 4,5 uur durende workshop ontdek je hoe je mozzarella maakt van geitenmelk, en word je ondergedompeld in de dagelijkse werkzaamheden van een boerderij.

    De workshop begint met het melken van een geit, gevolgd door het filteren van de melk om paneer kaas te maken. Als voorproefje om de eetlust op te wekken.

    Vervolgens stroop je je mouwen op en maak je je eigen mozzarella. Die wordt later het hoofdingrediënt van je zelfgemaakte pizza.

    Schuif aan bij de vuurplaats om je pizza perfect te bakken, waarbij anderen zelf het deeg maken. Peter en zijn vrouw Ann gidsen je bij elke stap van het proces!

    Als afsluiter maak je ook je eigen vanille-ijs en pannekoeken met de rijke en romige geitenmelk.

    Tijdens deze workshop ontdek je niet alleen het harde werk van de geitenhouders, maar ook hoe je zelf heerlijke geitenmelkgerechten kunt maken. Reserveer snel deze onvergetelijke culinaire ervaring.

    Locatie van de workshop

    De workshop is NIET gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    Workshop van 4,5 uur met eten en drankjes inbegrepen.

    Wecandoo - Ontmoet Peter & Ann

    Ontmoet Peter & Ann

    Landbouwer en keramist

    Ontvlucht de drukte in 'Leutiglandleven', waar Ann en Peter al meer dan 35 jaar wonen in de prachtige polder bij het Land van Saeftinghe. Hun charmante boerderij is een verborgen juweeltje op de grens van België en Nederland. Het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een rustig toevluchtsoord.Ann en Peter hebben een passie voor duurzame landbouw, en ze verwelkomen je graag om kennis te maken met hun landbouwmethoden en te genieten van het adembenemende uitzicht op het omringende platteland. Bij 'Leutiglandleven' kun je genieten van huisgemaakte lekkernijen zoals geitenmelk, kaas en jam, allemaal vers gemaakt van de melk en vruchten van hun boerderij 'De Leutige Geit'.Ann is ook een begaafde keramiste die meerdere lessen aanbiedt in haar Keramiekatelier. Daarnaast maakt ze prachtige kunstwerken die ook te koop zijn. Ongeacht of je ervaring hebt of niet, Ann's lessen zijn de ideale gelegenheid om RAKU te ontdekken en je eigen meesterwerk te maken.Maar 'Leutiglandleven' gaat niet alleen over landbouw en kunst - het is ook een plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Je kunt de tuinen verkennen en de keramische decoraties bewonderen, de vriendelijke geiten ontmoeten, of gewoon tot rust komen onder de bomen met een verfrissend lokaal biertje of drankje uit hun bar.Ann en Peter hebben ook in de sociale sector gewerkt, en Ann is nog steeds een energetische lifecoach en heeft haar eigen coachingskabinet. Hun passie voor mensen en het milieu is duidelijk zichtbaar in elk aspect van hun unieke en inspirerende boerderij.

    3 beoordelingen

    Bruno C
    BC

    Bruno C

    9/1/2024

    It was a perfect day. Great hospitality, experience, creativity and humanity. Thank you Peter and Ann!

    Jorge P
    JP

    Jorge P

    9/9/2023

    We had a wonderful time at Peter and Ann's farm. We thought we were going there to make mozzarella (which we did) but it was so much more than that!!!! The warmth and care they put into welcoming us into their farm and way of life was much more than you can expect when you go for a workshop. Peter made sure to explain so many details about life in the farm that we feel even more respect towards those who make a living from the land. We finished the day feeling that we had spent a wonderful time with friends and as a bonus we learned a new skill . SUPER!!!!!!!!

    Sophie M
    SM

    Sophie M

    7/19/2023

    Wij hebben een superfijne workshop "mozarella maken" gevolgd bij Ann en Peter. Naast mozarella hebben we zo veel andere dingen leren maken zoals pizza deeg, pannenkoeken en ijs. Dit alles met geitenmelk van de geiten op de boerderij. Tijdens het kokkerellen hebben we ook pauze genomen om het keramiek atelier te bekijken en om te knuffelen met de geitjes. Deze waren super lief en vonden het helemaal niet erg om geaaid te worden. Als kers op de taart mochten we onze eigen creaties op eten. De pizza hebben we gebakken in een authentieke houtoven die we ook zelf mochten aanmaken. Het was voor ons een geweldig leuke ervaring. Ann en Peter zijn enorm gastvrij en duidelijk echte vakmensen. Een echte aanrader voor iedereen die graag eens een dagje op de boerderij doorbrengt.

    € 120

    per persoon