1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Ontdek voor één dag het beroep van brouwer

Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Ontdek voor één dag het beroep van brouwer - Afbeelding nr. 6

Een intensieve kennismakingsdag met Frédéric en Jean-Michel

Kennis van bierbrouwen

Een gourmet maaltijd + 24 bieren op fles + onbeperkt bier van het vat

De workshop in detail

  • 6u
  • 16 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Stap binnen bij een prachtige ambachtelijke brouwerij en trakteer jezelf op deze brouwcursus voor gevorderden met Frédéric en Jean-Michel! 

    Het gepassioneerde brouwersduo Frédéric en Jean-Michel ontvangt je van harte en geeft je een rondleiding door de brouwerij, waarbij ze een dag lang hun waardevolle kennis over bierbrouwen met je delen.

    De brouwers beginnen eerst met een theoretische inleiding over bier: welke ingrediënten zijn er nodig en hoe combineer je de verschillende mouten en hop om de verschillende bieren te verkrijgen. Daarna leggen ze het principe van het brouwen en gisten van bier uit.

    Dan wordt het tijd voor de praktijk: mout pletten en ontdekken wat pureren is!

    Vervolgens overgaan tot het filteren, koken en hoppen van je recept. Na het afkoelen van het wort kan de gist worden toegevoegd. Fermentatie is een twee weken durend proces waarin de gist de suikers omzet in alcohol.  Deze fase wordt door de brouwers uitgelegd.

    Daarna wordt het bier gebotteld en moet je nog minstens een week wachten tot de bubbels zich vormen en het bier bruist. Je gaat dus naar huis met reeds gemaakte bieren!

    Je krijgt een rondleiding door de brouwerij en het arthouse, maar ook een gastronomische maaltijd met de beste bieren van het huis… en last but not least, kun je tijdens de workshop zoveel proeven als je wilt, rechtstreeks van het vat.

    Je verlaat dit unieke moment met een volle maag en een licht hoofd, met 24 biertjes op fles en nieuwe kennis over de wereld van bier.

    En dat is het dan! Het brouwen van bier zal geen geheimen meer voor je hebben!

    Deze workshop is een gezellig samenzijn! Je ontdekt er de subtiliteiten van de "bierkunde".

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Español
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Frédéric & Jean-Michel

    Ontmoet Frédéric & Jean-Michel

    Bierbrouwer

    Frédéric is een professional, meesterbrouwer en sommelier, maar bovenal een bierfanaat! Hij weet alles over de biosynthese van een lekker biertje.

    's Nachts ontpopt hij zich tot een expert in latino dansen en domineert hij de tango ten top!

    Zijn brouwersverhaal begon in Argentinië, in Buenos Aires. Hij startte met een paar zelfgebrouwen bieren om het gebrek aan Belgische bieren in Zuid Amerika te compenseren. Van het ene op het andere moment werd zijn kleine brouwerij een groot succes en creëerde hij zijn eigen Belgisch merk in Argentinië. Eenmaal weer in eigen land zette hij hetzelfde concept op, maar met speciale bieren en de hulp van enkele vrienden.

    Frédéric werkt nu samen met Jean-Michel, permacultuur expert, amateurbotanicus en officieel voorproever!

    Samen runnen ze hun innovatieve microbrouwerij en dromen ze van een eigen Brewpub en een creatie- en ontmoetingscentrum voor bierliefhebbers, ambachtslieden, kunstenaars en muzikanten.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 180

    per persoon