1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Maak je eigen paar geüpcyclede espadrilles

2 uur op ontdekking met Esther en haar team

Kennis van naaien en upcyclen

Je eigen paar espadrilles

€ 60

per persoon

De workshop in detail

 • 2u
 • 3 tot 20 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Stap binnen in de inspirerende designstudio van Esther en haar team en ontdek de magie van mode en upcycling!

  Voor een paar uur ben jij de ontwerper in hun gezellige studio. Na een interessante presentatie over de basis van naaien en upcyclen, nodigen we je uit om je eigen espadrilles te maken uit een prachtige selectie stoffen. Voel je vrij om te kiezen wat echt bij jou past!

  Zodra je jouw stof hebt gekozen, leer je deze uit te knippen volgens de patronen en ga je aan de slag met de naaimachine. Geen zorgen, Esther en haar team zijn er bij elke stap om je te begeleiden en waardevolle tips te geven.

  En dan het leukste deel: het afwerken van jouw creatie! Verlaat de workshop met een stijlvol paar espadrilles, perfect voor een modieuze look binnenshuis.

  Deze workshop is beschikbaar in verschillende talen, aangepast aan de deelnemers. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer iets prachtigs in het gezelschap van gelijkgestemde modeliefhebbers!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Esther en haar team.

  Ontmoet Esther en haar team.

  Lederbewerkers, mozaïekmakers en naaisters

  Esther is cultureel antropologe maar ook creatief onderneemster en schoenmaakster. Een ware creatieve duizendpoot!

  ls trotse eigenares van het House of Arts & Crafts, gelegen in het hart van Amsterdam, heeft ze een bruisend centrum voor ambachtslieden gecreëerd. Wat ooit begon als haar eigen werkplaats, Jouw Stoute Schoenen, op de Wallen in Amsterdam, groeide al snel uit tot een creatieve hub voor iedereen. Op 18 mei 2008 vond de officiële opening plaats van Jouw Stoute Schoenen op de Wallen in Amsterdam. Dit is waar Esther haar bedrijf begon: in een ongewone werkplaats, net als haar creaties! "Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje."Na vier jaar ging ze op zoek naar een nieuwe locatie. Tegenwoordig delen Esther en haar team het grote pand aan de Oudeschans 21 - waar ze wonen, werken en delen - met andere creatieve ondernemers.

  Hier heeft zij een expertisecentrum en een opleidingsinstituut ontwikkeld voor het ontwerpen en maken van schoenen, tassen, upcycling van textiel en mozaïek. Hier combineren ze traditioneel vakmanschap met de modernste technologieën, waardoor ze voortdurend nieuwe technische mogelijkheden verkennen en spannende uitdagingen aangaan.Naast het begeleiden van mensen bij het realiseren van hun eigen creatieve ideeën, produceren ze ook samples voor zowel grote als kleine merken, en maken ze met de hand unieke, op maat gemaakte schoenen en tassen in kleine series. Esther benadrukt: “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

  Met trots kunnen we zeggen dat Esther één van de eerste ambachtslieden was die zich aansloot bij Wecandoo in Amsterdam.

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 60

  per persoon

  Aanbod