1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Leer zelf kaas maken

3 uur op ontdekking met Paula

Kennis in kaasmaken

Je twee zelfgemaakte kazen

€ 80

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 2 tot 10 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Gehost door de talentvolle Paula, biedt deze drie uur durende workshop een kijkje in de wereld van kaasmaken. Je krijgt tijdens deze workshop de kans om twee liter supermarktmelk om te toveren in twee soorten verse kaas, waarbij je praktijkervaring opdoet in zowel de stremmethode met stremsel als die met zuur.

    De workshop begint met een warm welkom, inclusief een kopje koffie of thee. Paula vertelt over de filosofie van De Kaasserie en schetst de activiteiten van de dag, waarmee de toon wordt gezet voor een interessante en leerzame ervaring.

    Vervolgens begin je met het voorbereiden van de eerste liter melk voor stremming met stremsel. Dit proces, hoewel technisch, wordt toegankelijk en plezierig gemaakt onder Paula's deskundige begeleiding. Terwijl de eerste batch kaas vorm krijgt, verschuift de focus van de workshop naar kaasmaken met zuur, waarbij een uitgebreid begrip van verschillende kaasmaaktechnieken wordt geboden.

    Er is een harmonieuze mix van leren en experimenteren, terwijl je zelf de kazen verrijkt met verschillende kruiden en specerijen - helemaal naar jouw eigen smaak. De workshop gaat niet alleen over kaasmaken; het is een verkenning van hoe melk transformeert in dit geliefde voedsel (en leert hoe je dit zelf thuis ook kunt doen!).

    De sessie wordt afgesloten met een feestelijk drankje en een kaasproeverij, waarbij de creaties van de de deelnemers worden tentoongesteld. Elke deelnemer verlaat de workshop niet alleen met een mooie herinneringen, maar ook met essentiële kaasmaakgereedschappen - stremsel, calcium en een kaasdoek - om hun culinaire avonturen thuis voort te zetten!

    Locatie van de workshop

    Amsterdam-West

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Español
    Nederlands

    Praktische informatie

    Tijdens de workshop is er thee en water beschikbaar. Aan het einde van de workshop word je uitgenodigd om verschillende zelfgemaakte kazen te proeven.

    Wecandoo - Ontmoet De Kaasserie

    Ontmoet De Kaasserie

    Kaasmaker en ontwerper

    Paula's reis als interieur- en productontwerper is nauw verweven met haar rijke culturele erfgoed en persoonlijke ervaringen. Geboren in Mexico, bracht haar levenspad haar van Memphis naar Chili, naar Frankrijk en nu naar Nederland. Deze diverse culturele invloeden zie je duidelijk terug in haar werk - en dan vooral in haar liefde voor levendige kleuren en dynamische ontwerpen, een eerbetoon aan haar Mexicaanse roots.

    Haar band met eten, voornamelijk de traditionele Mexicaanse keuken, speelt een cruciale rol in haar creatieve uitingen. In Amsterdam zorgde het verlangen naar Chileense kaas ervoor dat ze kaasmaken ging verkennen, wat leidde tot de creatie van 'Shaping Cheese' - een reeks aan prachtig ontworpen porseleinen vormen voor het thuis maken van kaas.

    Dit culinaire avontuur groeide uit tot 'De Kaasserie', waar Paula haar ontwerpexpertise combineert met haar passie voor eten. Door middel van kaasmaakworkshops biedt ze anderen de kans om het plezier van het maken van ambachtelijke kaas te beleven. Voor Paula is 'De Kaasserie' niet zomaar een bedrijf, maar een persoonlijke ruimte waar ze opnieuw contact maakt met haar erfgoed en anderen uitnodigt om de kunst van het kaasmaken te ontdekken.

    1 beoordeling

    Ozgur G
    OG

    Ozgur G

    1/29/2024

    Very nice and informative workshop, strongly recommend. Gives you baseline information of how to make cheese and answers your questions.

    € 80

    per persoon