Weef uw tote-bag

Amsterdam, Noorderhof

Ontdek de weefkunst en maak een op maat gemaakte tote-bag met Rosa, weefsterEen ontdekkingsdag met Rosa

Uitgebreide kennis van weven

Uw geweven handtas

185 €  / persoon

Verloop van de workshop

INDIVIDUELE WORKSHOP: geniet van een uniek moment met de ambachtsvrouw en een persoonlijke begeleiding om een unieke creatie te maken!

Tijdens deze ontdekkingsdag neemt Rosa u mee in haar wereld: weven!

Tijdens deze workshop leert u de basisprincipes van het weven en maakt u een prachtige wollen tote-bag.

U werkt op een tafelweefgetouw. Rosa leidt u door alle stadia van de creatie om een uniek en gepersonaliseerd object te maken.

Het doel? De basis van het weven leren en vooral leren hoe u uw ontwerp, patronen, kleuren en materiaalcombinaties kunt voorbereiden.

Draad na draad krijgt uw creatie vorm! U verlaat deze verrijkende dag met nieuwe kennis en een mooie tas, die u gemakkelijk kunt meenemen in uw dagelijks leven.


Praktische informatie


Amsterdam


1 pers.


7u


15 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Rosa S.

Rosa is een kunstenares uit het Amsterdamse - die vaak reist en werkt - en gespecialiseerd is in textiel. Installaties en performances maken ook deel uit van haar werk, regelmatig in samenwerking met anderen.

Rosa is gefascineerd door samenlevingen die in gemeenschap en in harmonie met de natuur leven en doet onderzoek naar twee belangrijke onderwerpen: hoe samen te leven en samen te werken. Ze werkt op specifieke locaties en gebruikt weven als een primair middel en metafoor voor het leggen van contacten. Haar praktijk verweeft kunst, ambacht, onderzoek en antropologie.

Ze weeft met lokale materialen en verft wol met planten, etensresten, kruiden en aarde. Soms nodigt ze de lokale bevolking uit om deel te nemen aan het creatieve proces, wat resulteert in een nieuwe collectieve taal waarbij er een uitwisseling van gebaren, kennis en ideeën ontstaat.


Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...