1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Weef je eigen tote bag

Een ontdekkingsdag met Rosa

Uitgebreide kennis van weven

Je eigen geweven handtas

€ 185

per persoon

De workshop in detail

 • 7u
 • 1 deelnemer max.
 • 15 jaar min.
 • INDIVIDUELE WORKSHOP - Stap in een wereld van creativiteit en vakmanschap met een persoonlijke workshop door Rosa, een meester in het weven. Geniet van een unieke, één-op-één ervaring waarbij Rosa je begeleidt in het maken van een exclusieve creatie: een prachtige wollen tote bag.

  In deze ontdekkingsdag dompelt Rosa je onder in haar passie voor weven. Op een toegankelijk tafelweefgetouw leer je de basisprincipes van deze fascinerende kunstvorm. Rosa is er om je te begeleiden door alle fasen van het creatieproces, van het opzetten van het weefgetouw tot het voltooien van je tote bag.

  De focus ligt op het leren van de grondbeginselen van het weven, en vooral op het voorbereiden van je eigen ontwerp. Kies je patronen, kleuren en materialen om iets werkelijk unieks te maken.

  Terwijl je werkt, zie je draad voor draad je creatie tot leven komen. Aan het einde van deze verrijkende dag ga je naar huis met niet alleen nieuwe vaardigheden, maar ook met een prachtige, handgeweven tote bag die perfect past in je dagelijks leven. Gun jezelf deze persoonlijke en leerzame ervaring met Rosa en creëer iets bijzonders dat je nog lang zult koesteren!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Rosa

  Ontmoet Rosa

  Weefster

  Rosa is een kunstenares uit het Amsterdamse - die vaak reist en werkt - en gespecialiseerd is in textiel. Installaties en performances maken ook deel uit van haar werk, regelmatig in samenwerking met anderen.

  Rosa is gefascineerd door samenlevingen die in gemeenschap en in harmonie met de natuur leven en doet onderzoek naar twee belangrijke onderwerpen: hoe samen te leven en samen te werken. Ze werkt op specifieke locaties en gebruikt weven als een primair middel en metafoor voor het leggen van contacten. Haar praktijk verweeft kunst, ambacht, onderzoek en antropologie.

  Ze weeft met lokale materialen en verft wol met planten, etensresten, kruiden en aarde. Soms nodigt ze de lokale bevolking uit om deel te nemen aan het creatieve proces, wat resulteert in een nieuwe collectieve taal waarbij er een uitwisseling van gebaren, kennis en ideeën ontstaat. Ze is klaar om haar kennis over te dragen aan iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van weven!

  1 beoordeling

  Marcha B
  MB

  Marcha B

  2/10/2024

  Ik vond het leuk en inspirerend om Rosa’s workshop te doen en meer over haar weefwerkzaamheden te weten te komen! De tas helemaal afkrijgen was me niet gelukt, maar dat gaf niet. Rosa gaf me de nodige uitleg en materiaal mee om thuis nog de afwerking te kunnen doen en ook dat heb ik met plezier gedaan!

  € 185

  per persoon