1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Weef je eigen kussensloop

Een ontdekkingsdag met Rosa

Kennis van weven

Je eigen geweven kussensloop

€ 185

per persoon

De workshop in detail

 • 7u
 • 1 deelnemer max.
 • 15 jaar min.
 • INDIVIDUELE WORKSHOP - Beleef een dag vol creativiteit en ambacht in een exclusieve één-op-één workshop met Rosa, een ware ambachtsvrouw in de kunst van het weven!

  Tijdens deze persoonlijke ontdekkingsdag neemt Rosa je mee in haar boeiende wereld van het handweven. Je leert de basisprincipes en maakt een prachtig handgeweven kussen dat een aanwinst is voor elk interieur.

  In de intieme setting van Rosa's atelier werk je aan een weefgetouw, waarbij je stap voor stap wordt begeleid. Van de eerste draad tot de laatste steek, Rosa is er om je te helpen bij het creëren van iets echt unieks en persoonlijks.

  De focus ligt op het begrijpen van de basis van het weven, met speciale aandacht voor het ontwerpen van je eigen stijl. Je kiest je patronen, kleuren en materialen om een kussen te creëren dat niet alleen mooi maar ook betekenisvol is.

  Terwijl je werkt, zie je je creatie, draad na draad, tot leven komen. Aan het einde van deze verrijkende dag ga je naar huis met een nieuw verworven kennis en een prachtig kussen, klaar om je huis op te fleuren en je ruimte te personaliseren.

  Gun jezelf deze unieke ervaring met Rosa en ontdek de voldoening van het zelf creëren van iets moois!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Rosa

  Ontmoet Rosa

  Weefster

  Rosa is een kunstenares uit het Amsterdamse - die vaak reist en werkt - en gespecialiseerd is in textiel. Installaties en performances maken ook deel uit van haar werk, regelmatig in samenwerking met anderen.

  Rosa is gefascineerd door samenlevingen die in gemeenschap en in harmonie met de natuur leven en doet onderzoek naar twee belangrijke onderwerpen: hoe samen te leven en samen te werken. Ze werkt op specifieke locaties en gebruikt weven als een primair middel en metafoor voor het leggen van contacten. Haar praktijk verweeft kunst, ambacht, onderzoek en antropologie.

  Ze weeft met lokale materialen en verft wol met planten, etensresten, kruiden en aarde. Soms nodigt ze de lokale bevolking uit om deel te nemen aan het creatieve proces, wat resulteert in een nieuwe collectieve taal waarbij er een uitwisseling van gebaren, kennis en ideeën ontstaat. Ze is klaar om haar kennis over te dragen aan iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van weven!

  1 beoordeling

  Claire S
  CS

  Claire S

  3/4/2024

  I enjoyed the one on one workshop with Rosa immensely. She is a friendly and natural teacher - calm, talented, informative and welcoming. I came away with a complete cushion cover, made from scratch in one day. It felt like a real accomplishment and I'm so happy with both the details and overall finished product. Weaving on her studio loom is relaxing and a great way to focus your energy and learn a new skill. I'd highly recommend this workshop and I plan to do more weaving with Rosa.

  € 185

  per persoon