1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Textiel

Ontdek de basisprincipes van het handweven

3 uur ontdekking met Rosa

Kennis van weven

Je mooie geweven muurdecoratie

€ 60

per persoon

De workshop in detail

 • 3u
 • 3 tot 8 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Ontdek de wereld van weven met Rosa, een meester in het vak, die je met open armen verwelkomt in haar workshop. Rosa introduceert je in de basistechnieken van het weven op kleine, gemakkelijk hanteerbare tafelweeframen.

  In deze workshop neemt Rosa je mee op een creatieve reis. Je leert hoe je jouw ontwerp kunt plannen, van het kiezen van patronen en kleuren tot het combineren van verschillende materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  Verken de kunst van het kruisen van draden en voeg zelfs bloemen toe om unieke patronen en texturen te creëren. Dit is jouw kans om te experimenteren en te spelen met kleuren en materialen, terwijl je een prachtige wanddecoratie maakt.

  Aan het einde van de workshop ga je niet alleen naar huis met je eigen handgeweven creatie, maar ook met een weefraam en de kennis om thuis (of zelfs onderweg!) verder te kunnen weven. Laat je inspireren en ontdek je weverstalent in deze gezellige en leerzame workshop met Rosa!

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  English
  Nederlands

  Wecandoo - Ontmoet Rosa

  Ontmoet Rosa

  Weefster

  Rosa is een kunstenares uit het Amsterdamse - die vaak reist en werkt - en gespecialiseerd is in textiel. Installaties en performances maken ook deel uit van haar werk, regelmatig in samenwerking met anderen.

  Rosa is gefascineerd door samenlevingen die in gemeenschap en in harmonie met de natuur leven en doet onderzoek naar twee belangrijke onderwerpen: hoe samen te leven en samen te werken. Ze werkt op specifieke locaties en gebruikt weven als een primair middel en metafoor voor het leggen van contacten. Haar praktijk verweeft kunst, ambacht, onderzoek en antropologie.

  Ze weeft met lokale materialen en verft wol met planten, etensresten, kruiden en aarde. Soms nodigt ze de lokale bevolking uit om deel te nemen aan het creatieve proces, wat resulteert in een nieuwe collectieve taal waarbij er een uitwisseling van gebaren, kennis en ideeën ontstaat. Ze is klaar om haar kennis over te dragen aan iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van weven!

  1 beoordeling

  Monika P
  MP

  Monika P

  11/16/2023

  We had a great time with Rosa! She's such an inspiring and friendly person. The workshop was really interesting, and the process of weaving itself turned out to be also so relaxing! We learnt a lot and was so happy with our little creations, definitely encouraged to do more of it! Thank you so much Rosa!

  € 60

  per persoon

  Aanbod