Leren over linosnijden

Amsterdam, Transvaalbuurt

Ontdek linosnede en personaliseer uw t-shirt, tote bag of schort met Alette, grafisch designer


Maak kennis met Alette
Grafisch Designer


3 u ontdekking met Alette

Kennis van linosnijden

Uw linosnede en uw eigen gepersonaliseerde t-shirt, schort of tote bag

75 €  / persoon

Verloop van de workshop

Tijdens deze workshop introduceert Alette u in de linosnede techniek, die is afgeleid van de houtsnede. U begint met het tekenen van uw project. Geen paniek, Alette zal er zijn om u te helpen als het u aan inspiratie ontbreekt.

Vervolgens brengt u uw ontwerp over op een lino-plaat, ook wel matrix genoemd. Vervolgens leert u het ontwerp uit te snijden met een guts (om zo precies mogelijk te zijn) om een mooie linosnede te verkrijgen.

Als de plaat uitgegutst is, gaat u over tot het inkten. Met een rubberen roller brengt u een dun laagje inkt aan op uw plaat en bent u klaar om de resultaten van uw werk te ontdekken! Tijdens dit poëtische moment ziet u uw tekening tot leven komen en ontdekt u uw afdruk in zijn uiteindelijke vorm.

U gaat naar huis met uw eigen design gedrukt op een t-shirt, schort of tote bag die u hebt meegebracht, en met de plaat waarmee het allemaal begon. Met Alette ontdekt u een eeuwenoude techniek en beschikt u over alle sleutels om thuis uw afdrukken te maken!


Een privé-workshop houden

Houd een privé-workshop en geniet van dit gezellige en bijzondere moment met collega's of vrienden:


Praktische informatie


Amsterdam


2 - 6 pers.


3u


Privé-workshop mogelijk


10 jaar min.


Talen van de workshop

Deze workshop wordt gehouden in English, Nederlands


Maak kennis Alette.

Alette werkte meer dan 15 jaar als freelance grafisch designer en voelde de behoefte om te creëren, nog steeds, maar met de hand!

Ze begon met een opleiding in linosnede en letterzetten, daarna ambachtelijk drukken en boekbinden.

Haar liefde voor menselijke interactie bracht haar op natuurlijke wijze ertoe de technieken te onderwijzen waarin zij nu uitblinkt.

Deze technieken zijn een manier om het tempo van de wereld te vertragen. Het is een geweldige manier om uit gedachten te komen en te vertragen.

Zij richtte in 2022 de Printmakers Club op om grafische technieken voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen kan creatief zijn!

Wanneer ze niet danst in haar keuken, is ze volledig geobsedeerd door inkt en kan ze niet wachten om u erover te vertellen.

Tijdens de workshops leert u werken met verschillende grafische technieken en maakt u kennis met materialen. Bent u er klaar voor?Plaats van de workshop

De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.


Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? U moet ingelogd zijn om een reactie achter te laten - Inloggen


Misschien vindt u het volgende ook leuk...