1. Wecandoo
 2. /
 3. Onze workshops
 4. /
 5. Drinken

Maak uw eigen ginger ale

2,5 u ontdekking met Emilie en Pierre

Kennis van fermentatie

Uw ginger ale

€ 59

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

 • 2u30
 • 4 tot 12 deelnemers
 • 15 jaar min.
 • Welkom bij de prachtige werkplaats van Emilie en Pierre voor een kennismaking met fermentatie door het maken van uw eigen ginger ale.

  Emilie en Pierre leiden u door de fascinerende wereld van fermentatie door de basisprincipes uit te leggen.

  U leert ook meer over gembergist, ook bekend als ginger bug, de kwaliteiten ervan en de voordelen voor het maken van ginger ale.

  Dan is het tijd voor actie! U bereidt alle ingrediënten voor die nodig zijn voor het maken van uw zoete drankje.

  Emilie en Pierre geven u advies tijdens het hele productieproces.

  Tijdens de workshop kunt u verschillende ginger ales proeven die door de deskundigen zijn gemaakt.

  U verlaat de workshop met veel nieuwe kennis en uw eigen fles ginger ale, zowel lekker als gezond! 

  Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden zullen de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

  Locatie van de workshop

  De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

  Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Extra informatie

  Talen van de workshop

  Français
  English

  Wecandoo - Ontmoet Emilie & her team.

  Ontmoet Emilie & her team.

  Fermentatie Specialisten

  Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

  Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

  Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

  De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

  Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

  Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

  Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

  Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

  Geen beoordeling

  Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

  € 59

  per persoon