1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Ontdek broodbakken en maak drie soorten brood in twee dagen

2 dagen op ontdekking met Karel

Kennis in broodbakken

Je eigen, drie soorten brood (zuurdesem, rogge, foccacia)

€ 175

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2d
  • 6 tot 10 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Begin aan een tweedaags broodbakavontuur met Karel, een expert in het ambacht (2x 3-uur durende sessies).

    Vervolgens ga je hands-on aan de slag: beginnend met kneden en voelend hoe het deeg zich onder je handen ontwikkelt. Daarna komt het vormgeven aan bod. Hier leer je de kunst van het vouwen en, voor de enthousiastelingen, het vlechten voor gevlochten brood. Elk ambachtelijk stuk deeg krijgt zijn plek in een rijsmandje, klaar voor de transformatie op dag twee.

    De tweede dag duik je dieper in de wetenschap en magie van het rijzingsproces. Dankzij Karel's gedetailleerde uitleg krijgen deelnemers een dieper inzicht in deze cruciale stap. Het hoogtepunt van de workshop is het bakken, waarbij je de (letterlijke) reis van het deeg meemaakt: van bescheiden begin tot geurig brood.

    Als alles klaar is, ga je naar huis met drie bijzondere broden: een rogge zuurdesembrood, een gevlochten roggebrood en een focaccia. Kom en beleef samen met Karel de magie van traditioneel broodbakken!

    Let op! Het tweede gedeelte van de workshop vindt plaats de dag na het eerste gedeelte, op hetzelfde tijdstip. Bijvoorbeeld; als het eerste gedeelte op woensdag van 14:00 tot 17:00 is, dan is het tweede gedeelte op donderdag van 14:00 tot 17:00.

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Karel

    Ontmoet Karel

    Bakker

    Van de befaamde gangen van de Gerrit Rietveld Academie tot aan de bruisende ovens van een bakkerij, het verhaal van Karel Goudsblom is uniek in z'n soort. Na zijn afstuderen in 1983 en na het perfectioneren van zijn vak aan de Rijksacademie Amsterdam, stortte Karel zich op een nieuwe liefde: brood bakken. Wat begon als een klein projectje in zijn keuken groeide al snel uit tot 'Bakkerij MAMA'.

    Maar dit is niet zomaar een bakkerij. MAMA is een mix van Karels passies: een plek waar beeldende kunst, design en culinaire kunsten samenkomen. Deze bakkerij kan het allemaal: van brood tot patisserie, met de focus op authenticiteit. Of het nu gaat om stevig zuurdesembrood of licht gistbrood, elk brood vertelt over traditie.

    De toewijding aan kwaliteit zie je terug in hun keuze voor steengemalen meel, zonder toevoegingen, afkomstig van vier gerenommeerde Nederlandse molens. Midden in Zwanenburg, een gezellig dorpje tussen Haarlem en Amsterdam, staat Bakkerij MAMA als een toonbeeld van ambachtelijke topkwaliteit. De ruimte zelf is al een beleving: groot, licht en super uitnodigend.

    Als bezoeker krijg je een kijkje achter de schermen waar de bakkers hun magie laten zien, terwijl de heerlijke geur van vers brood in de lucht hangt. Bij Bakkerij MAMA vertelt elk brood een verhaal, en met elke hap proef je een stukje van Karels avontuur.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 175

    per persoon