1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Leer koken met koji

2 uur op ontdekking met Yannick en zijn team

Kennis in fermentatie

Je Koji-starter en 300g champignons

€ 45

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 4 tot 12 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Ontdek de moderne en afvalvrije kookkunst met koji!

    Yannick en zijn team ontvangen je graag in deze workshop. Na een gezellige kennismaking beginnen ze met het uitleggen van de theorie achter hun vakmanschap, en natuurlijk de ster van de dag: koji.

    Deze schimmel wordt al duizenden jaren in Japan gebruikt voor het produceren van diverse gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals sojasaus, miso, sake, en meer. Je leert er alles over! Yannick legt ook de verschillende technieken uit voor het kweken van koji.

    Vervolgens is het jouw beurt om aan de slag te gaan! Onder begeleiding van de vakman maak je je eigen shio koji-kruiden, gebruikt voor het marineren en mals maken van vlees of groenten. Yannick geeft je ook waardevolle adviezen en andere handige tips voor het kweken van deze schimmel, zodat je dit in de toekomst zelf kunt doen.

    Aan het einde van de sessie ga je naar huis met je eigen koji-starter en 300 gram seizoensgebonden paddenstoelen (amazaki/shiokoji/miso): alles wat je nodig hebt om thuis een nieuwe reis te beginnen in de wereld van fermentatie!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Yannick & his team

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen. 

    Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;

    Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 45

    per persoon

    Aanbod