1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Drinken

Leer hoe azijn wordt gemaakt

2 uur op ontdekking met Yannick en zijn team

Kennis in het maken van azijn

Je azijnstarter en een fles van 200ml

€ 35

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 4 tot 15 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Ontdek de magie van azijn samen met Yannick en zijn team!

    Deze gepassioneerde ambachtslieden verwelkomen je graag in een workshop die helemaal in het teken staat van dit fascinerende 'elixer'.

    Na de kennismaking vertelt Yannick je over de geschiedenis van azijn, van de oude oorsprong tot de rol in de moderne culinaire ambacht. Azijn wordt tegenwoordig over de hele wereld gebruikt en heeft vele facetten, waarvan sommige je zeker zullen verrassen!

    Vervolgens steek je de handen uit de mouwen voor het praktische gedeelte van de workshop. Yannick leidt je stap voor stap door elk stadium van het azijn maken, van het selecteren van de fijnste ingrediënten tot het fermentatieproces. Hij legt daarnaast uit hoe je keukenresten kunt hergebruiken om uitstekende azijn te maken, volgens een zero-waste aanpak - super handig!

    Yannick en zijn team delen tenslotte hun beste tips om jouw eigen fermentatieavontuur thuis te starten. Je gaat naar huis met je eigen startercultuur en een flesje van 200ml zelfgemaakte azijn: de perfecte basis voor jouw nieuwe verkenning!

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Yannick & his team

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen. 

    Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;

    Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 35

    per persoon

    Aanbod