1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D

Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 10
Wecandoo - Verbeter uw zuurdesem bakvaardigheden - Niveau 2 - 2D - Afbeelding nr. 11

2 dagen inwijding met Alice (lunches inbegrepen!)

Diepgaande kennis van ambachtelijk bakken

Uw heerlijke 100% zuurdesem creaties, een potje zuurdesem en informatiebladen

€ 325

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 2d
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 7 deelnemers
  • Tot 9 mensen voor een privatisering
  • Alice verwelkomt u in haar workshop voor twee opeenvolgende dagen om uw beheersing van zuurdesem bakken te verbeteren in een warme sfeer en de geur van brood. Als je al zuurdesembrood bakt maar je technieken wilt verbeteren en je assortiment wilt uitbreiden met brioches en samengestelde broden, dan is deze cursus iets voor jou!  

    Gedurende 2 dagen wordt u begeleid door Alice, ambachtelijke bakker. U wisselt momenten van theorie en praktijk af om de beginselen van natuurlijke gisting onder de knie te krijgen, de verschillende zuursels te begrijpen en de belangrijkste technische gebaren om de recepten te variëren.

    Na een herinnering aan de basis van zuurdesem, ontdekt u de technieken en trucs om een goed gecellulariseerde kruim te creëren die u in de praktijk zult brengen door zuurdesem baguettes te maken. U zult ook de verschillende zuurdesems begrijpen en de gistingsparameters variëren die de smaak en textuur van het brood beïnvloeden (zaaien, hydratatie, temperatuur...). De theorie wordt in praktijk gebracht met een test van verschillende broden gemaakt onder verschillende omstandigheden en u maakt een brood van uw eigen samenstelling. Je leert ook hoe je een ultra lekkere en lichte 100% zuurdesem brioche maakt met verschillende vormen (vlecht, bal, Parijs...).

    Tijdens deze twee intensieve en gastronomische dagen kunt u ook verschillende broden proeven met thee of koffie en zelfgemaakte kefir. Alice zal ook elke dag een lichte lunch bereiden. 

    Je verlaat deze twee trainingsdagen met een pot zuurdesem, uitlegkaarten & recepten en al je bakkerijcreaties!

    Locatie van de workshop

    Het atelier van Alice in Elsene ligt op een steenworp afstand van het Tenboschpark en is bereikbaar met de tram.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English

    Wecandoo - Ontmoet Alice

    Ontmoet Alice

    Bakker

    Alice werkte in een groot cosmeticabedrijf voordat ze het zuurdesem bakken ontdekte, eerst als hobby en daarna als passie die uiteindelijk een drijfveer werd voor omschakeling.

    Daarom besloot zij een opleiding te volgen aan de Internationale Bakkerijschool in Zuid-Frankrijk, die gespecialiseerd is in traditionele methoden voor zuurdesembrood. Zij begon haar eerste workshops en de pandemische periode zorgde dat haar activiteit zeer populair werd.

    Dit was voor haar een gelegenheid om een netwerk op te bouwen en naar de Verenigde Staten te gaan om haar opleiding aan het San Francisco Baking Institute te voltooien. Daar heeft zij haar kennis en ervaring van de verschillende zuurdesems en broodsoorten (speciale broden en brioche brood) verdiept.

    Na haar terugkeer in België in 2021 slaagde ze voor het bakkersexamen en lanceerde ze haar workshops weer met meer gevorderde modules: het bedrijf was gelanceerd!

    Ze staat altijd te popelen om haar passie en ervaring te delen en iedereen de kans te geven hun dagelijks leven magisch te maken met gezonde en goede producten. Ze heet u graag welkom in haar atelier voor een uniek moment!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 325

    per persoon