1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Proef ambachtelijk ijs

Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Proef ambachtelijk ijs - Afbeelding nr. 6

Een rondleiding van 1 uur met Christine

Leren ijs maken

Een proeverij ter plaatse en 2 frisko's / eskimo's om later van te genieten

De workshop in detail

  • 1u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 10 deelnemers
  • Tot 10 mensen voor een privatisering
  • Stap de deur van Christine's boetiek-atelier binnen en ontdek een wereld van ijssmaken en -lekkernijen! 

    Eerst zal de specialist wat uitleg geven over het proces van het maken van ijs: de keuze van de grondstoffen, de gebruikte gereedschappen en machines, de harmonie van de smaken, de techniek om frisko's met chocolade te omhullen, enz. Dit bezoek is een echte onderdompeling in de wereld van een ijsmakerij! 

    Gedurende de workshop en tijdens de gesprekken zullen verschillende smaken worden aangeboden om te proeven. 

    De smaken verschillen naargelang het seizoen. In het voorjaar kunt u misschien de moerasspirea proeven, in de winter kan het de smaak van dennennaalden zijn, om nog maar te zwijgen van de kruiden waarmee ze bepaalde smaken versterkt. Trakteer uzelf en schud uw smaakpapillen wakker! 

    Om nog langer te kunnen genieten, kunt u 2 frisko's kiezen om mee te nemen. 

    De rondleiding wordt in het Frans, Engels en/of Nederlands gegeven. 

    Locatie van de workshop

    De werkplaats is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Christine

    Ontmoet Christine

    Ijsmaker

    Christine is een gepassioneerde en toegewijde ijsmaker uit Sint-Gillis! In juli 2013, na een carrière van meer dan 14 jaar in de privésector, nam het verlangen om een nieuwe invulling aan haar leven te geven de overhand. 

    Het duurde bijna een jaar om op het idee te komen, cursussen te volgen, een werkplaats op te zetten in de kelder van haar huis, een foodtruck te creëren, een naam te vinden, alle wettelijke voorschriften en administratieve verplichtingen te begrijpen... 

    Uiteindelijk verkocht ze in april 2014 haar eerste ijsjes vanuit een mooie Italiaanse driewieler. In 2018 opende ze haar mooie boetiek, Nanouk, gelegen op een steenworp van het Saint-Gillesvoorplein. In haar creaties staan de smaken centraal. Dankzij haar recepten op basis van kwaliteitsingrediënten en een beperkte hoeveelheid suiker vindt ze het ijsstokje elke dag opnieuw uit! De gebruikte ingrediënten van het gezonde en lekkere ijs zijn voor het merendeel biologisch, seizoensgebonden en waar mogelijk lokaal. 

    De combinaties van smaken zijn eindeloos en dat is precies waar ze zo van houdt! Een simpel gesprek met een klant of een cocktailrecept is voldoende om haar nieuwsgierigheid te wekken en iets nieuws uit te proberen.

    Een kleine anekdote: Waarom 'Nanouk'? Dat is een mooi verhaal... We laten Christine het u zelf vertellen tijdens het bezoek!

    1 beoordeling

    sylvie p
    sp

    sylvie p

    4/25/2024

    Une expérience enrichissante : au cours de l'heure passée avec la souriante et passionnée Christine😀 , elle nous a fait découvrir son quotidien, l'origine de ses approvisionnements, la gestion de ses stocks, l'originalité de ses recettes🍧 , ses idées pour vendre sa production...et son histoire : comment a-t-elle créé son entreprise et pourquoi de la glace🍨 . Puis, pour clôturer ce bon moment, une dégustation fut proposée 😋 - Merci Christine 🌟

    € 19

    per persoon