1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak uw eigen kimchi

Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Maak uw eigen kimchi - Afbeelding nr. 8

Een workshop van 3 uur met Yannick

Fermentatie

Uw kimchi

De workshop in detail

  • 3u
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Zin om uw eigen kimchi te maken? 

    Ontmoet Yannick, die gepassioneerd is over fermentatie en leer hoe u uw eigen kimchi bereidt! 

    Allereerst neemt Yannick de tijd om u te vertellen over zijn achtergrond en zijn fascinatie voor het mysterie van fermentatie en alles wat het te bieden heeft. Hij zal u de basisprincipes uitleggen en u enkele van zijn creaties laten proeven. 

    Vervolgens bereidt u de groenten die nodig zijn voor het samenstellen van het kimchirecept, met als hoofdingrediënt kool! Dan zal hij u stapsgewijs leren hoe u het moet potten. 

    Na deze gezellige workshop verlaat u de sympathieke Yannick met uw eigen pot kimchi om thuis nog te kunnen genieten

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    De werkplaats is niet verwarmd, en dat is niet voor niets! Yannick en zijn team fermenteren de melk op kamertemperatuur en ze willen het fermentatieproces niet overhaasten. Het hele jaar door schommelt de temperatuur tussen 15 en 25 graden. Kleed je warm aan! 

    Wecandoo - Ontmoet Yannick & his team

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen. 

    Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;

    Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!

    11 beoordelingen

    Francesca G
    FG

    Francesca G

    9/18/2024

    Atelier très interessant et pratique conduit par Adeline. Nous avons decouvert Be-Here et les autres produits preparés par Fermenthings

    Lore H
    LH

    Lore H

    9/5/2024

    Leuke workshop! Adeline sprak slechts een mondje Nederlands, maar nam tijd om te vertalen in het Engels. Ze was heel begaan met de hele groep en men kon veel vragen stellen. Een heel aangename ervaring die ik iedereen zou aanraden!

    Benjamin T
    BT

    Benjamin T

    6/13/2024

    Très chouette atelier Kimchi dans un bel endroit et en compagnie de personnes très intéressantes et agréables. Merci pour cette découverte !

    Stéphanie B
    SB

    Stéphanie B

    5/16/2024

    Atelier très intéressant. Il allie à la fois "théorie", pratique et anecdotes. De plus, on découvre un bel endroit où retourner faire des achats ou boire un verre. Chouette expérience !

    Juliette S
    JS

    Juliette S

    5/16/2024

    Moment très sympa qui allie explications, préparation et dégustation. Hâte de me lancer à la maison !

    Nathalie B
    NB

    Nathalie B

    11/23/2023

    Très chouette atelier avec Adeline, très chouette ambiance, on apprend et on fait dans la bonne humeur, explications très claires, on a hâte de goûter le résultat, et de se lancer à la maison!

    Victor A
    VA

    Victor A

    11/23/2023

    Super chouette atelier passé avec Adeline qui démystifie la fermentation et la préparation du kimchi. Hâte de goûter et d'essayer d'en refaire à la maison.

    Tine V
    TV

    Tine V

    11/23/2023

    De workshop met Adeline was super! Enorm genoten van de uitleg en het stap voor stap samen doen... Ontspannend én een tof resultaat om thuis van te genieten!

    Veronique d
    Vd

    Veronique d

    10/29/2022

    J'avais déjà goûté au kimchi, mais j'ai eu envie de voir comment ça se préparait. J'ai beaucoup apprécié les explications, la démonstration, les réponses aux questions, la convivialité de l'artisan et du lieu. J'attends de pouvoir consommer les deux préparations faites à l'atelier. Je recommande.

    Mona B
    MB

    Mona B

    6/22/2022

    Yannick est très pédagogue, multilingue et a une riche expérience et vaste connaissance du sujet ! L'atelier s'est fait dans la bonne humer avec toutes les participantes. J'ai hâte de goûter nos 2 préparations de kimchi... dans quelques semaines :) Bref, une très chouette découverte et soirée ! Merci Yannick

    Régine V
    RV

    Régine V

    3/1/2022

    Ce n'était pas Yannick mais Adeline qui était très compétente et dynamique. Atelier très intéressant. Il faisait juste très froid dans le local, pas très agréable...

    € 59

    per persoon