Ontmoet Yannick, gepassioneerd door fermentatie en leer hoe u uw eigen hete saus kunt maken!
Allereerst neemt Yannick de tijd om u te vertellen over zijn achtergrond en zijn aantrekking tot het mysterie van de fermentatie en alles wat het te bieden heeft.
Met veel pedagogie zal hij de basisprincipes uitleggen, zijn kennis van de verschillende soorten pepers delen en... u laten proeven!
Daarna bereiden jullie samen de pepers die nodig zijn voor uw hete saus recept!
Vervolgens leert hij u stap voor stap hoe u het moet bereiden en garneren totdat u het in een potje doet.
Na afloop van deze workshop verlaat u Yannick met uw eigen potje hete saus om thuis van te genieten!
Deze workshop wordt aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. Yannick zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.
Locatie van de workshop
Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).
Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.
Extra informatie
Talen van de workshop
Français English Nederlands
Praktische informatie
De werkplaats is niet verwarmd, en met reden! Yannick en zijn team fermenteren de lactose bij kamertemperatuur en willen het fermentatieproces niet overhaasten. De temperatuur van het atelier varieert het hele jaar door tussen de 15 en 25 graden. Draag warme kleding!
In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen.
Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;
Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!
Je m'attendais à un "simple" atelier de fabrication de sauce mais au final c'est une découverte assez complète du monde de la fermentation qui m'a été présenté lors de cet atelier. Yannick est un passionné et ça se ressent dans sa manière d'expliquer. Nous étions venu en groupe et tout le monde a adoré l'atelier. À faire pour toute personne curieuse de ce genre d'artisanat.
GL
Geoffrey L
4/16/2024
Encore merci à Yannick pour ce très chouette après-midi où j'ai beaucoup appris et apprécié totalement l'expérience! Je conseille à tout le monde!
MV
Marine V
4/15/2024
Très chouette atelier où nous avons pu apprendre de nombreuses choses sur la fermentation et le monde du piment mais aussi faire de nouvelles expériences gustatives.
ZA
Zé A
3/14/2024
Great experience last night. I wondered before the atelier what would we do for 2h but it was ideal. Combination of learning, tasting and exploring new flavours. Thank you Yannick it was the perfect birthday gift for my friend.
PO
Patrick O
3/14/2024
merci Yannick pour ce chouette atelier. Une belle et intéressante découverte avec en prime des sensations très "Hot". Une suggestion peut-être: demander aux participants d'apporter leur pot parfait afin de repartir avec le mélange mis en fermentation et pouvoir découvrir après un mois ce que cela donne en live. Bravo encore!
ML
Marc L
1/28/2024
Merci, Yannick, de nous avoir transmis ta passion et ton savoir-faire de la fermentation
SD
Sébastien D
12/14/2023
Bien plus qu'une sauce piquante c'est une super introduction au monde de la fermentation avec un passionné ! Je recommande vivement :)
Martin C
10/31/2024
Je m'attendais à un "simple" atelier de fabrication de sauce mais au final c'est une découverte assez complète du monde de la fermentation qui m'a été présenté lors de cet atelier. Yannick est un passionné et ça se ressent dans sa manière d'expliquer. Nous étions venu en groupe et tout le monde a adoré l'atelier. À faire pour toute personne curieuse de ce genre d'artisanat.