1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Zelf hete saus maken

Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Zelf hete saus maken - Afbeelding nr. 6

3 uur ontdekking met Yannick en zijn team

Kennis van fermentatie

Uw hete saus en een "on fire" degustatie van pepers

De workshop in detail

  • 2u
  • 15 jaar min.
  • 3 tot 12 deelnemers
  • Tot 15 mensen voor een privatisering
  • Klaar om met vuur te spelen?

    Ontmoet Yannick, gepassioneerd door fermentatie en leer hoe u uw eigen hete saus kunt maken!

    Allereerst neemt Yannick de tijd om u te vertellen over zijn achtergrond en zijn aantrekking tot het mysterie van de fermentatie en alles wat het te bieden heeft.

    Met veel pedagogie zal hij de basisprincipes uitleggen, zijn kennis van de verschillende soorten pepers delen en... u laten proeven!

    Daarna bereiden jullie samen de pepers die nodig zijn voor uw hete saus recept!

    Vervolgens leert hij u stap voor stap hoe u het moet bereiden en garneren totdat u het in een potje doet.

    Na afloop van deze workshop verlaat u Yannick met uw eigen potje hete saus om thuis van te genieten!

    Deze workshop wordt aangeboden in het Frans, Nederlands en Engels. Yannick zal de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    Yannicks atelier ligt op een paar minuten lopen van het metrostation Pannenhuis (lijn 6) en de bushalte Dieudonné Lefèvre (lijn 88).

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Praktische informatie

    De werkplaats is niet verwarmd, en met reden! Yannick en zijn team fermenteren de lactose bij kamertemperatuur en willen het fermentatieproces niet overhaasten. De temperatuur van het atelier varieert het hele jaar door tussen de 15 en 25 graden. Draag warme kleding!

    Wecandoo - Ontmoet Yannick & his team

    Ontmoet Yannick & his team

    Fermentatiespecialist

    In 2017 besloot Yannick zijn eigen bedrijf te starten met de wens om zijn passie voor fermentatie te delen. 

    Hij wil alle mogelijkheden testen die fermentatie biedt, naast de reeds bekende klassiekers zoals bier, brood of kombucha. Zo experimenteerde hij met veganistische vleeswaren, miso en azijn. Gepassioneerd, en ook zeer betrokken, hij wil het verschil maken en koopt zijn producten alleen naar lokaal in.nbsp;

    Dankzij zijn openheid en didactische vaardigheden kan hij zijn passie overbrengen in zijn eigen atelier, waar hij alle mysteries van de fermentatie kan delen!

    7 beoordelingen

    Martin C
    MC

    Martin C

    10/31/2024

    Je m'attendais à un "simple" atelier de fabrication de sauce mais au final c'est une découverte assez complète du monde de la fermentation qui m'a été présenté lors de cet atelier. Yannick est un passionné et ça se ressent dans sa manière d'expliquer. Nous étions venu en groupe et tout le monde a adoré l'atelier. À faire pour toute personne curieuse de ce genre d'artisanat.

    Geoffrey L
    GL

    Geoffrey L

    4/16/2024

    Encore merci à Yannick pour ce très chouette après-midi où j'ai beaucoup appris et apprécié totalement l'expérience! Je conseille à tout le monde!

    Marine V
    MV

    Marine V

    4/15/2024

    Très chouette atelier où nous avons pu apprendre de nombreuses choses sur la fermentation et le monde du piment mais aussi faire de nouvelles expériences gustatives.

    Zé A
    ZA

    Zé A

    3/14/2024

    Great experience last night. I wondered before the atelier what would we do for 2h but it was ideal. Combination of learning, tasting and exploring new flavours. Thank you Yannick it was the perfect birthday gift for my friend.

    Patrick O
    PO

    Patrick O

    3/14/2024

    merci Yannick pour ce chouette atelier. Une belle et intéressante découverte avec en prime des sensations très "Hot". Une suggestion peut-être: demander aux participants d'apporter leur pot parfait afin de repartir avec le mélange mis en fermentation et pouvoir découvrir après un mois ce que cela donne en live. Bravo encore!

    Marc L
    ML

    Marc L

    1/28/2024

    Merci, Yannick, de nous avoir transmis ta passion et ton savoir-faire de la fermentation

    Sébastien D
    SD

    Sébastien D

    12/14/2023

    Bien plus qu'une sauce piquante c'est une super introduction au monde de la fermentation avec un passionné ! Je recommande vivement :)

    € 45

    per persoon